Miele G1270 mechanisch geluid einde programma

88jan88

  • #1
Beste forumgebruikers,

Ik heb een probleem met onze inbouwvaatwasser van het merk Miele type G1270 met een leeftijd van 4 jaar. De laatste tijd maakt deze een mechanisch geluid aan het einde van het programma. Het programma dat ik draai is Energie Spaar met een duur van 3:00 uur. Ongeveer de laatste 45 minuten is het geluid duidelijk hoorbaar. Het Energie Spaar programma bestaat uit: reinigen, tussenspoelen, naspoelen en drogen. Ik vermoed daarom dat het probleem veroorzaakt wordt bij het drogen. Wanneer de deur van de vaatwasser geopend en gesloten wordt gedurende de laatste 45 minuten is duidelijk hoorbaar dat een ronddraaiend element het probleem veroorzaakt, omdat het geluid "op gang komt". Ik vermoed daarom dat een elektromotor/vliegwiel aanloopt. Hebben jullie enig idee welk component dit probleem veroorzaakt en hoe dit probleem aan te pakken.

Vriendelijke groet,
Mart
 

Zeeland

  • #2
Ventilator voor het droogproces loopt aan, ven vernieuwen of ven correct op de motoras monteren(probleem kan dan weer optreden)
 

88jan88

  • #3
Beste Zeeland,

Ik neem aan dat ik voor deze reparatie de vaatwasser moet uitbouwen? Weet u waar deze ventilator zich in de machine bevindt, aan de voor of achterzijde?

Met vriendelijke groet,

Mart
 

Zeeland

  • #4
Vaatwasser helemaal uitbouwen
1 re zijkant verwijderen
2 apparaat op li zijde leggen
3 re spanveer van deur losmaken
4 re kunststof gedeelte waar veer aan zat demonteren, zit met schroefje aan voorzijde vast
5 ventilator er uit klikken

monteren in omgekeerde volgorde

succes
 

88jan88

  • #5
Bedankt voor de werkbeschrijving, 't is me gelukt om de waaier op de juiste plaats op de as te monteren, het geluid is niet meer hoorbaar. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu