Miele G4310SC Active Water

Arno23

  • #1
Hallo,

Mijn afwasmachine van 2,5 jaar oud maakt soms een geluid als een boormachine (de sproeiers draaien vrij) dit gebeurt tijdens het wassen (voornamelijk op 75 graden). Wanneer de afwasautomaat water pakt, afpomp of bezig is met afdrogen dan is het geluid niet aanwezig. Ook maalt hij soms het geluid alsof ie valse lucht aanzuigt. Kan dat te maken hebben met de bruine smurrie onder in het labirint en hoe krijg ik dat weg?

IMG-20221228-WA0003.jpeg
 

Arno23

  • #2
Ik probeeer te editen maar dat lukt me niet. Ik heb hier een bestand van het geluid wat we soms horen, ik hoop dat jullie die kunnen afspelen
 

Bijlagen

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Die "bruine smurrie" is de hars uit de harspot, dat hoort daar te zitten. Wrs zit er iets in je circulatiepomp als hij tijdens het wassen dat geluid maakt.

Ik kan het bestand niet openen. Beter filmpje uploaden op youtube en hier linkje zetten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Sleutelmeneer schreef:
Ik kan het bestand niet openen.
Als je even de extensie .mp3 toevoegt (na het uitpakken) kun je het audiobestand wel afspelen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #5
Okee gelukt. Dit klinkt wel heel apart. Het klinkt als een plaat die op en neer klappert. Of iets dat ergens tussen zit maar de circulatiepomp draait op een veel hoger toerental. Zou dit graag onderzoeken haha. Succes ermee. Denk alles nalopen een voor 1. Maar wellicht vanwege je 2.5 jaar gewoon miele laten komen. Er zit nog een ruime coulance op bij zulk jong apparaat. Iets in de richting van 80% korting op de reparatie. Echter vervalt wel alle recht als je zelf aan alles gaat lopen sleutelen. Je moet wel een factuur kunnen overleggen.
 

Arno23

  • #6
beste sleutelmeneer,

Oke bedankt voor je bericht, ik zal eens kijken of ik miele laat komen in het nieuwe jaar. Het geluid is niet constant aanwezig maar soms. Je zult net zien als de monteur komt hoor je het niet en betaal ik de voorrijkosten zonder dat hij iets kan vinden
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Goed filmpjes maken als het zich manifesteert dan kun je het laten zien. Duidelijk display o.i.d in beeld brengen en laten zien aan monteur. Dan kan hij er niet omheen dat er ergens een probleem zit. Bovendien betaal je dan eenmaal voorrijkosten komt het terug heb je gewoon garantie uiteraard.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Hoe is dit opgelost?
 

Arno23

  • #9
Sorry,

Meneer Obelix2, ik zie nu pas dat u gereageerd had mijn wel gemeende excuus voor de late reactie. Eigenlijk ben ik er niet verder mee door gegaan omdat het geluid nu ineens weg is. Raar blijft het wel :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu