Miele G 1270, probleem motor hoofdpomp

Bertus007

  • #1
Beste forumlezers,

Probleem: we hebben een Miele G 1270 vaatwasser. Lekte water waardoor het vlottertje van het waterproofsysteem ging werken en de afvoerpomp automatisch werd gestart. De lekkage is opgelost (was een verweerd afdichtringetje van de aanvoerschakelaar). Ik heb de machine op de achterkant gelegd, waardoor er ( merkte ik later) wat water is gesijpeld over de motor van de hoofdpomp. Geen zekering doorgeslagen in de meterkast, machine krijgt gewoon stroom.
Bij optillen van het vlottertje loopt de afvoerpomp en klinkt de alarmtoon, alle controlelampjes knipperen.
Op het schermpje kun je gewoon je gewenste programma intoetsen, maar het operatielampje brandt dan niet (ook niet met de deur dicht) en er wordt niet gestart. Geen foutmeldingen.
Er staat dan wel stroom op zowel de bruine als de blauwe aanvoerdraad van de grote pomp.
Vragen:
1/ is het normaal dat er stroom staat op zowel de blauwe als de bruine draad van de hoofdpomp, of wijst dit al op kortsluiting?
2/ zitten er op dit model ergens zekeringen?
3/ andere mogelijkheden?
Bedankt voor eventuele reacties!
 

Bertus007

  • #2
Het is toch al gelukt. Ik denk dat door al mijn getrek de deur wat scheef in het slot is gaan vallen, waardoor het contactje niet werd gesloten. Tijdens de poging om de deur wat rechter te krijgen, startte het programma al en ging het operatielampje meteen branden. Alles werkt weer, mtor was nog ok, geen lekkage meer.
Bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu