Metal studs frame tussen dakspanten

Mpi74

  • #1
Beste klussers,

Ik wil mijn schuine dak geheel isoleren en aftimmeren met gipsvezelplaat. Een van de uitdagingen hierbij betreft het plaatsen van een badkamer (met schuine wand). Om ruimte te besparen zoek ik naar een duurzame oplossing die de opbouwdikte van het dak tot een minimum beperkt. Normaal gesproken wordt er een raamwerk van regels op de spanten gemonteerd, gevolgd door gipsen beplating.

Nu is mijn plan om tussen de dakspanten metal studs frames te maken zoals in onderstaande afbeelding. Idee daarbij is om het frame tegen de rand van het spant te plaatsen. Daartussen kan dan isolatie geplaatst worden. Vervolgens dampremmende folie en platen monteren. Ik word enthousiast van de gipsvezelplaten en denk erover hiervan dan de H2O variant te gebruiken voor de badkamer. De hoh-afstand tussen de spanten is +/- 66cm. Spanten zijn 12cm diep en 5cm dik.

Ben benieuwd of er technische beperkingen zijn en of dit wel vaker zo wordt gedaan. Verder vraag ik mij af wat de voordelen zijn het gebruik van standaard gipsvezelplaten ipv standaard gipsplaten.

Bedankt!

 

Mpi74

  • #2
Ben ook benieuwd naar evt alternatieve oplossingen. Bijvoorbeeld underlayment direct op spanten monteren en daar dan de gipsvezelplaten op..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu