Metal stud scheidingswand: isolatie net zo dik als profiel?

Super Snackman

 • #1
Goedenavond,

wij willen op zolder een scheidingswand gaan plaatsen. We willen hier ook geluidsisolatie in gaan toepassen. We hebben gekozen voor metal stud, isolatie zijn we nog niet helemaal uit. Merk 'R' zegt dat 'R' het beste is, merk 'I' zegt dat 'I' het beste is. Ik denk dat het niet veel uitmaakt.

In ieder geval hebben ze beiden voorbeelden van verschillende profielbreedtes, al dan niet gevuld met minerale wol, en 1 of meer gipsplaten er tegenaan. Wat mij opvalt is dat in alle voorbeelden de isolatieplaten in de scheidingswand minder breed zijn dan de profielen. Is dit bewust gedaan? Past er geen 100mm isolatieplaat in een 100mm profiel?

Aantal voorbeelden ter verduidelijking:

Profiel 50mm, enkele gipsplaat 12,5mm, isolatie 40mm
Profiel 75mm, enkele gipsplaat 12,5mm, isolatie 60mm

Dank voor jullie antwoorden :cool:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #2
  De C-profielen ( vertikaal/staanders) hebben omgevouwen randen (flensen?) voor de stevigheid, daardoor is het daar dunner/smaller dan het profiel zelf.
  Isolatie krijg je daardoor lastig tussen de profielen. Bij glaswol wel wat makkelijker dan steenwol.
  Voor geluidsisolatie merk je geen verschil tussen 40 of 50mm...

  Absoluut nooit dikker nemen !
  De gipskartonplaten gaan dan bol staan !


  w.
   

  Roman

  • #3
  Een idee ter voorbeeld:
  75mm metaalprofiel, 70mm wolplaat. eventuele flens aan de gipskant monteren. 2 lagen gips voor geluidisolatie. dubbeluitvoeren van de wanden als je echt goed wilt isoleren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu