Hoe een metal stud profiel bevestigen aan systeemplafond?

Kishan

  • #1
Beste,

Momenteel zijn wij druk bezig met een verbouwing waarbij in een grote ruimte meerdere kleinere ruimtes gemaakt moeten worden.

Zoals omschreven in het onderwerp heb ik een vraag omtrent het bevestigen van metal stud profielen voor het maken van muren aan het plafond. De ruimte waar de muren moeten komen is voorzien van een systeemplafond. Hierdoor kan het profiel niet bevestigd worden aan het beton. Daarnaast loopt de muur ook niet van muur tot muur, maar de muur loopt tot 1/3 van de gehele breedte. Anders waren er drie punten waaraan de profielen "geankerd" konden worden, dit zijn er nu slechts twee. De vloer en de linker of rechter wand.

Wat is wijsheid hierin? Mij lijkt het niet verstandig het plafondprofiel te ankeren aan de platen (want die platen stellen niks voor en zullen geen steun bieden). Wellicht wel de profielen van het systeemplafond, maar ik weet niet goed of dit verstandig/handig is.

Optie die er daarnaast nog is, is met draadeind en een chemisch anker/goede pluggen de boel vast te zetten in het beton en vervolgens de profielen eraan op te hangen als het ware. Maar ook hierbij weten we niet of dit nodig is en of een makkelijkere oplossing volstaat, want dit is namelijk niet de meest arbeidsvriendelijke oplossing.

Ik hoop dat iemand mij uit de brand kan helpen, er zullen nog meer vragen volgen aangezien we nu net gaan beginnen overal mee!

Extra vraag hierbij: advies over de vloer, er komt een laminaat vloer in de ruimte, nu is het een open ruimte dus laminaat leg je er zo in. Is het verstandig dat nu eerst te doen en daarna pas de wanden maken of juist andersom?

We zijn nog relatief onervaren, jong maar wel erg gemotiveerd. Willen budget technisch veel zelf doen dus daarom is alle advies van harte welkom!

Ik kijk uit naar de reacties!

Met vriendelijke groet,
Kishan
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Waarom mag het plafond niet open.
Je houdt een groot geluidslek op deze wijze.
 

Kishan

  • #3
Het plafond mag wel open, maar in verband met de afwerking van het plafond zou dat niet mooi zijn! En zoveel kennis van systeemplafond hebben wij niet dat we ze kunnen verplaatsen en verschuiven etc.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Een quote is onnodig als de vraag er recht boven staat.

Je vraagt wat verstandig is en dat is het plafond open maken, wanden doortrekken tot tegen de vloer en dan het plafond aan te helen. Dat laatste is niet echt moeilijk.
 

Kishan

  • #5
Excuses daarvoor!

En heeft u enig idee of dat moeilijk is! Zoals ik al aangaf we hebben van systeemplafonds nief veel verstand.
 

Blomm

  • #6
Als je het niet probeer leer je niks en anders moet je alles laten doen maar daar zijn de kosten ook weer naar.

Gr martin
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Het veranderen van een systeemplafond is eenvoudiger dan een metal stut wand plaatsen.

Wat voor gebruik krijgen de ruimtes? Als de wand niet doorloopt, is waarschijnlijk het geluid geen probleem.

Als de wand niet door hoeft te lopen, kan je ook alleen ter plaatse van het einde van de wand een staander door kunnen laten lopen tot het betonplafond.
 

Kishan

  • #8
De ruimtes dienen als behandelruimtes van een schoonheidssalon. Geluidsdichte ruimtes zijn dan ook gewenst!

Raden jullie overigens aan eerst de vloer te leggen of juist eerst de wanden plaatsen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Dan moet je zeker boven het plafond ook een wand maken. Dat kan met steenwolschotten, maar de wand doortrekken tot de vloer erboven is een stuk beter.

Ik zou de vloer tegen de wand aan maken. Een vloer ligt op een ondervloer. Een wand wil je niet op een verende ondervloer hebben staan. Nog los van uitzettingsverschillen en eventueel geluidsoverdracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu