Mengautomaat vloerverwarming

Twaalftien

 • #1
Beste klussers,

Omdat we vloerverwarming op de begane grond aanleggen, heb ik uitgeprobeerd of met verlaagde CV temperatuur alle radiatoren nog voldoende warmte geven. Het leek er lang op dat ik een open verdeler zonder pomp/temperatuurregelaar kon toepassen. Maar met het koude weer van nu blijkt dat het voor twee radiatoren net te weinig zal zijn (voetventielen staan daar helemaal open maar het leidingtraject erheen is niet ideaal). Over een paar jaar wil ik in die ruimtes ook vloerverwarming aanleggen, en dan zullen we waarschijnlijk naar een warmtepomp overstappen.

Er zijn sets te koop met pomp en temperatuurregeling, die je op een open verdeler kunt aansluiten en later kunt weghalen. Maar de pomp van de CV kan het prima aan, dus ik vraag me af of ik een mengautomaat zonder pomp kan toepassen. Zoals deze (zie plaatje).

mengautomaat.jpg


Dat zou goedkoper zijn, maar belangrijker: geen geluid van een pomp op de begane grond. En het scheelt aanleg van een stopcontact.

Zie ik wat over het hoofd? Is er in deze situatie toch een reden dat ik beter een extra pomp kan toepassen?

Alvast dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Nee dat gaat niet omdat de aanvoer druk hoger is dan de retour, en het is een gesloten circuit.
  Je hebt dus geen mengwater, het koude retourwater gaat niet mengen, dat gaat retour ketel
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Was het maar zo makkelijk.....
   

  Twaalftien

  • #4
  Ha dus als ik het goed begrijp krijgt het retourwater niet de kans om erbij te komen, door de hogere druk van de aanvoer.
  Dus toch maar met pomp dan, en dan hopen dat het geluid meevalt.
  Bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu