Melding OU na warm water gebruik NEFIT pro line nxt cw4

M.M.

  • #1
Hallo,
Ik heb een nieuwe NEFIT pro line nxt cw4 geïnstalleerd.
Alles werkt prima, alleen valt het me op dat na elke keer warm water gebruik de code OU (het toestel word opgestart) verschijnt.

Het lijkt me toch niet dat het toestel elke keer moet opstarten als er warm water vraag is geweest.

Gr. Marcel
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De Proline doet dit de eerste dag, om de ketel goed te ontluchten. De pomp gaat daarbij steeds aan en uit, zodat eventuele resterende lucht uit de ontluchter kan ontsnappen.

Geen storing dus, maar gewoon even afwachten.
 

M.M.

  • #3
Dank je, klopt helemaal.
Het duurde even, maar door het mooie weer kwam het warme water uit de boiler zonder langs de ketel te gaan.
Hij gaat nu inderdaad gewoon uit en geeft geen melding meer.

Gr. Marcel
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik heb me er ook al eens over verbaasd, temeer omdat het in de handleiding niet wordt aangegeven.
 

Zeeland1995

  • #5
Het is al even geleden sinds jullie dit onderwerp hebben besproken. Alleen heb ik sinds kort (2 weken) een probleem met de toelevering van mijn warme water, het gaat hier om een Nefit Proline nxt hrc 24/cw3

De Ketel geeft iedere keer bij geen vraag van warmwater de 0U (toestel wordt opgestart) code aan. Zodra ik daarna warm water wil tappen lukt dit niet. Echter als ik mijn CV temperatuur (thermostaat) beneden (vloerverwarming) verhoog of de radiatoren boven open draai, dan levert de ketel wel weer warm water en komt er ook warm water in de badkamer en keuken. Maar om nu iedere keer de radiatoren heel de dag open te zetten terwijl er ook met regelmaat niemand thuis is lijkt mij een prijzige bedoeling en geen lange termijn oplossing.

De installateur is langsgeweest en heeft de tip gegeven de radiatoren boven open te laten, maar zoals gezegd is dit geen lange termijn oplossing.

Hebben jullie enig idee wat hier aan de hand kan zijn?
 

K.H.

  • #6
Hallo kenner.

Ik heb een Nefit Proline nxt 2017 over genomen en deze blijft al meer dan een week lang in de OU storing vallen, vooral na ww-vraag maar ook wel eens na CV vraag. De leidingen zijn 100% luchtvrij. Kan het zijn dat een bijvoorbeeld een onstabiele Druksensor deze OU-code ook kan geven? Kennis heeft dezelfde ketel en heeft dit na opstarten en 1x OU cycles dit probleem gewoon niet.. Ik kan verder niets op www vinden behalve dat je wat geduld moet hebben ;-)

Misschien is er ondertussen voortschrijdend inzicht over dit probleem?

Groet Kees
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu