Meetnippel nefit ecomline kapot, wat nu?

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #21
Let even op dat dit forum niet is voor aankoopadviezen of voorkeuren voor merken en typen.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #22
Het gaat hier ook helemaal niet om aankoopadvies...
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #23
@Marcn.88 , hoe minder erop zit hoe minder er stuk gaat:wink:
Ik vind het trouwens wel lastig een goede monteur te vinden.Heedt iemand tips?(geen specifiek bedrijf, maar dingen om op te letten)
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #24
Vraag vrienden en bekenden naar goede ervaringen. Kijk welke bedrijven je vaak in jouw omgeving actief ziet.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #25
Zal ik doen!
Jullie horen nog wat er kapot is:prima:
 
  • Like
Waarderingen: stylish

stylish

  • #26
jullie hebben gelijk, ik heb een trendline -lol- my bad, mea culpa :-)
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #27
Maar met dat type heb je dus ook een goede ervaring?
Wellicht ook nog een alternatief mocht de huidige toch in een slechte staat verkeren.Overigens heb ik wel de kap eraf gehaald omdat ik het type wou weten, en het draadje van de pompschakelaar zag er wel een beetje gesmolten uit.Ik heb hem een stuk afgeknipt en opnieuw aangestript.Maar ik denk dat die geur daar niet vandaan komt, het zag er namelijk uit alsof dat al een tijdje geleden was gebeurd, en het kabeltje rook er ook niet naar.Ik heb hem dus ook maar niet weer aangezet.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #28
martijn197108 schreef:
Maar met dat type heb je dus ook een goede ervaring?
Daar is door forum niet voor. Als we zulke vragen gaan beantwoorden, zit het hier in no time vol met vertegenwoordigers van fabrikanten.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Klusvragen

  • #29
Ok, ik begrijp het!
 

Klusvragen

  • #30
Hoi ,
Ik ben momenteel ergens anders, en het valt me op dat de ketel hier zeer zuinig is.6x douchen en een aantal keer afwassen en ongeveer 1.8kuub gebruikt.Bij mij thuis is dat veel meer, ongeveer 3kuub.Dan bespaar je toch wel met een andere ketel?
Hier hangt een VR ketel uit 2007, die ook heel veel stiller is overigens. Daarnaast ook nog eens een niet waterbesparende douche, die ik thuis wel heb.
Of er er een grote kans dat de gasmeter dat verschil maakt?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #31
Is het wel dezelfde gassoort? Op bungalowparken wordt veel propaan gestookt en in het buitenland is het aardgas vaak hoogcalorisch, daar heb je dan dus minder kubieke meters van nodig voor dezelfde warmte.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

Klusvragen

  • #32
Hoi @Mn22 ,
Er zit een gewone flonidan meter, dezelfde als ik heb niet propaan ofzo. Gassoort is ook hetzelfde
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #33
Wel in Nederland?

Verder zal er vast wel een andere factor zijn waardoor de vergelijking mank gaat. De ecomline is een goede ketel en zeker niet onzuinig. Dus geen aandacht meer aan besteden en gewoon gebruiken dat ding.
 

Klusvragen

  • #34
Nederland inderdaad.
Duidelijk, Bedankt voor de reactie.Fijn dat de ecomline toch wel zuinig is.
 

KlusserHein

  • #35
Persoonlijk denk ik wel dat je gaat besparen met de huidige gasprijzen.
Heb je niet altijd een boiler die op temperatuur gehouden hoeft te worden.
Je kan het prima met een gewone cw5 doen zonder boiler.
En als je graag wel weer een boiler erbij wil hebben zou je eventueel een ketel in combinatie met een warmtepompboiler kunnen nemen.
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #36
Bij een ketel zonder boiler zal de warmtewisselaar steeds op temperatuur gehouden worden om lange wachttijd voor warm water te voorkomen.

Bovendien is het gasverbruik voor warm tapwater relatief gezien veel minder dan voor verwarming. Daardoor zijn besparingen op gasverbruik voor tapwater relatief gezien ook veel minder van belang.

Een voorraadboiler zorgt overigens ook voor minder starts en stops van de ketel, dat is gunstig voor het verbruik en voor de slijtage.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #37
@Mn22 Je zegt dat met nogal grote stelligheid, maar bij een ketel zonder boiler kun je dat warmhouden van de warmtewisselaar vrijwel altijd (via het bedieningspaneel) uitzetten. Bij de 3 verschillende merken combiketels die we in de loop der tijd hebben gehad, kon dat in elk geval.

Is vaak ook helemaal niet efficient, zeker niet indien de warmwatervoorziening in de badkamer maar een enkele keer per dag gebruikt wordt. Bij ons (2 personen) is dat ca 4 x per dag, 2 x 's morgens en 2 x 's avonds. De rest van de tijd staat dat ding dan voor niets op te warmen. Dan heb je het ervoor over om iets langer te wachten tot het warme water komt. Het moet toch ook door de buizen heen.

Voor de keuken, die op geruime afstand van de ketel ligt, hebben we al tientallen jaren geleden een klein keukenboilertje geïnstalleerd, daar hebben we dus geen wachttijden.
 
  • Like
Waarderingen: stylish en Klusvragen

Klusvragen

  • #38
Waar ik nu ben hangt een bosch ketel, daar zit idd een eco knop op die zorgt dat de platenwisselaar niet op temperatuur word gehouden. Hij slaat ook niet aan als er geen WW word getapt.
Ik tap zelf eigenlijk alleen voor douchen warm water, afwassen gaat thuis met een vaatwasser.Alleen voor schoonmaken word er WW in de keuken getapt.
De ecomline geeft overigens nauwelijks sneller water dan deze bosch.
Ik gebruik ook meer gas dan gemiddeld, terwijl mijn huis heel goed geïsoleerd is en ik alleen de woonkamer verwarm.Ook douchen doen wij niet lang en we hebben een spaardouch.Ongeveer 40 minuten per dag in totaal hoeft hij maar WW te leveren.
Met de hoge gasprijzen wil ik dus wel graag besparen.Maar ik lees hier en daar toch wel verschillende meningen, daar ik toch twijfel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #39
Je bent nu appels met peren aan het vergelijken. Een VR ketel gaat niet zuiniger zijn dan je Ecomline. Daar kun je wel vanuit gaan.

Verder zijn er altijd heel veel variabelen in het spel, waardoor je gasverbruik niet een op een te vergelijken is met dat van anderen. Je hebt al een HR ketel hangen, dus als je wilt besparen, dan denk ik dat je dat in gedrag moet zoeken. Dus minder lang douchen, kamertemperatuur een of twee graden lager.

@Kees, ik ben het met je eens dat het op temperatuur houden van de warmtewisselaar niet efficiënt is. Deze zijn anders dan een boilertje, niet geïsoleerd. Verder is het warmteverlies van een tapboilertje heel beperkt. Er zijn toestellen met boiler die een beter jaartaprendement hebben dan een combiketel zonder boiler.

Ik vind zelf toestellen met een oplaadboiler een mooie oplossing. Altijd snel en veel warm water, terwijl je een mooie rustige installatie krijgt met relatief weinig starts en stops van de ketel. Maar goed, dat soort toestellen vind men in Nederland al snel te duur.
 

Klusvragen

  • #40
@Mn22 ,
Een wisselaar is inderdaad slecht geïsoleerd, maar dit kan je dus uitzetten.
Echter moet de ecomline ketel tijdens het douchen ook aanslaan, en moet hij daarna 25 liter koud water tot 60 graden verwarmen.
Ik geloof je zeker wel, maar ik denk dat een boiler niet echt een meerwaarde heeft en juist meer kost in mijn geval.Volgens mij heeft trouwens alleen Atag en nefit
(Aquapower) nog boiler ketels.
Maar de kwaliteit van deze ketels is wel echt een punt om deze te houden.Daarom twijfel ik ook wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu