Meerdere kromme deuren nog te herstellen?

Klingel

  • #1
Goedenavond,

Na meerdere goede ervaringen hier op het forum wil ik vanwege de aanwezige kennis mijn probleem hier voorleggen daar ik meer vertrouwen heb in de reacties hier als de tips en truuks die ik ergens anders gelezen heb.

Het volgende. Sinds een paar jaar (eigenlijk voor mijn gevoel sinds er een nieuwe CV ketel geplaatst is) vallen mij veranderingen op aan het huis en in dit geval de deuren, zijn er voor mijn gevoel nog al wat. Als ik echt kritisch kijk alle begaande grond buiten deuren. Heb me er eigenlijk al bij neergelegd dat er niks aan te doen is maar is dat wel zo?
Mijn idee is dat het volgende niet had mogen gebeuren, althans niet zo erg (voor mijn beeldvorming?)

Deur 1, is een enkele buiten deur van aanbouw.
Buiten aanzicht
1)

Hang/sluit en beveiligingswerk.
2)

3)

"Schade"
4)


Deze post is eigenlijk naar aanleiding van de rode pijl uit afbeelding 4
Daar begint sinds een week of 1,5 de deur te "wringen" de deur stond aan de bovenkant in het groene deel al open van boven naar beneden. (beneden dicht boven open) de daadwerkelijke afstand durf ik niet te zeggen aangezien ik al bezig ben geweest met afstellen van sluit materiaal (weet benaming niet) zichtbaar op foto 1 in het paars om zo de deur rechter proberen te krijgen. Tegenwoordig zo dat je even aan deur moet gaan hangen om hem in slot te krijgen voor een tweede keer. (dubbel draaiend slot)

Deur(en) 2, klapdeuren.
Buiten aanzicht
5)

6)

7)


Zelfde "wringende" effect zichtbaar op foto 6 als bij deur 1 echter deze heeft het erger. Mijn idee is dan ook dat door dit wringen de deur niet goed kan en zal gaan sluiten?
Rechter (probleem) deur lijkt ook wat gehangen te zijn zie foto 5 daar deze klemt in het midden op dorpel.
En voor wat het waard is foto 7 (lijkt door licht inval erger dan het is is mijn beleveing, foto suggereert dat het een halve centimeter is, ik geef het 2 mm max) wat ik aan het kozijn geconstateerd heb (wat ik overigens bij alle deuren (in mindere mate terug zie)

Is dit allemaal nog te redden of zijn nieuwe deuren en dan met name de klap deuren vermoed ik de enige oplossing?

Ik heb me al ingelezen in het blokjes plaatsen, deur nat houden, etc maar heeft dat wel zin? Het is nu bijna al een jaar of 2 zo.
 

Pirke

  • #2
Das een moeilijke, en vele oorzaken kunnen hier een rol spelen. Met de kanttekening dat geen enkele deur over zijn levensduur helemaal recht blijft. En kromming van een millimeter of 3 tot 5 gedurende jaren is niet abnormaal.

De deuren die jij hebt hangen allemaal aan drie scharnieren. Dit is tegenwoordig (zeker bij het gewicht van uw exemplaren) niet meer standaard, en worden er altijd 4 toegepast.

Persoonlijk denk ik dat er weinig is wat u kunt doen, behalve een timmerman laten nakijken of de scharnier wat gecorrigeerd kunnen worden om wat tegendruk te bieden.

Staan de bovenkanten van de deuren goed in de lak?
Als die inregenen kan een dergelijke situatie ook snel ontstaan.
 

Klingel

  • #3
Mijn inziens staan bovenkanten goed in de lak, heb het destijds zelf nog eens overgedaan en ik ben zelf niet echt zuinig met verf.
Ik ben me ook bewust van de werking van hout en wat betreft de klap deuren , deze staan niet op een regenkant eerder de aanbouw deur welke er minder last van lijkt te hebben.
Mijn voordeur vertoont ook kuren maar die passen enigszins in de aanbouw situatie.

Ik zal een timmerman laten komen en zijn oordeel hierover laten geven.
Nu dan nog een betrouwbare, geschikte timmerman zien te vinden ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu