Kromme kunststofdeuren

Marsam

  • #1
Goedemiddag beste forumleden,

Aan de achterkant van de woning zitten twee kunststofdeuren in het kunststofkozijn. Beide deuren zijn zowel aan de bovenkant als de onderkant krom gaan trekken, waardoor het in de winter beduidend kouder is in zowel de keuken als de woonkamer. Zie hiervoor de foto's.
Heeft een van jullie hier ervaring mee? Wat raden jullie mij in deze situatie aan? Moet ik andere deuren erin laten zetten? Kan dat überhaupt bij een kunststofdeur? Of is het verstandiger om andere kozijnen met bijbehorende deuren te laten plaatsen.

Alvast bedankt voor de reactie.

deur2.jpg deur1.jpg deur3.jpg deur4.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kun je een foto maken van de meerpuntssluiting?
 

Marsam

  • #3
Beste Walker,

Bij deze enkele foto's.

deur5.jpg deur6.jpg deur7.jpg deur8.jpg deur9.jpg deur10.jpg
 

Picobello

  • #4
Sluit de deur ook moeilijk of dat niet?
Wist trouwens niet dat kunststof deuren ook krom konden trekken. Ben geen deskundige op dit gebied hoor, maar ik weet dat er soms metalen profielen in kunststof deuren geplaatst worden om meer stevigheid aan de deur te geven.

Als je de deur al gaat vervangen hoeft niet meteen het hele kozijn mee, als dat nog goed is. Deur kan je altijd los vervangen, ook bij kunststof neem ik aan.

Ik weet niet hoe groot die kieren zijn, wellicht kun je tochtstrips o.i.d. aanbrengen, dan ben je snel en voordelig klaar. Maar als de deur al evt niet lekker meer sluit, is dat niet echt de juiste weg in die situatie.
 

Marsam

  • #5
De deur sluit wat stroef.
De kiezen zijn helaas best wel groot.
Op sommige plekken zijn ze zelfs 1 cm breed.
Wel fijn om te lezen dat ik de deuren in zijn geheel kan vervangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Picobello schreef:
Wist trouwens niet dat kunststof deuren ook krom konden trekken.
Jazeker. De buitenzijde zal (als deze donker van kleur is) enorm opwarmen in de zon. De binnenzijde is vooral aan het begin van de dag nog erg koud. Hierdoor zal de buitenzijde zich meer uit willen zetten dan de binnenzijde. En dus krijg je een kromming.

Picobello schreef:
Ben geen deskundige op dit gebied hoor, maar ik weet dat er soms metalen profielen in kunststof deuren geplaatst worden om meer stevigheid aan de deur te geven.
Het is wel mijn vakgebied... Niet alleen soms. Maar hopelijk zitten er altijd metalen profielen in dit soort deuren. Slechts enkele moderne systemen zouden in theorie zonder staalversteviging geleverd kunnen worden.

Picobello schreef:
Als je de deur al gaat vervangen hoeft niet meteen het hele kozijn mee, als dat nog goed is. Deur kan je altijd los vervangen, ook bij kunststof neem ik aan.
Nee, dat zal niet (meer) gaan. Sponningdieptes van de verschillende systeemhuizen zijn in de afgelopen 15 jaar al minimaal 2x gewijzigd. Daardoor gaat een nieuwe deur niet in een oud kozijn passen.

Mijn advies is om te kiezen voor iets nieuws. Dit ga je niet meer recht krijgen.
 

Marsam

  • #7
Duidelijke uit leg Walker. Er zit helaas niets anders op dan een compleet nieuwe kozijn met bijbehorende deuren te laten plaatsen:prima::cry:. Bedankt voor het advies en de tip. Aangezien Walker een specialist op dit gebied is en ik waarde hecht aan zijn advies, mag dit topic wat mij betreft op slot.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Vraagje.
Is de deur door de fabriek in die kleur geleverd. Of is deze door de bewoner van kleur verandert.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
De toplaag op de deur is af fabriek zo geleverd. Ook wel bekend als acrylcolor. Daarmee is ook het merk ('systeemhuis') bekend, want er is maar 1 partij die al meer dan 10 jaar deze manier van kleur aanbrengen toepast.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu