Valt deze kromme deur nog te redden?

Gijs_U

  • #1
De buitendeur heeft een groot tochtgat onderin de deur, zowel aan de zijkant als de onderkant. Het gaat om een buitendeur met haken, maar zelfs met de haak erop sluit de deur niet goed aan. Ook is het gebruik van de haak geen optie omdat die de deur veel als in-uitloop wordt gebruikt. Er zit een tochtstrip in de deur, maar deze loopt niet geheel naar beneden zoals te zien op de foto. Het onderste deel van het kozijn is steen. Ook in het gedeelte met wel een tochtstrip zit een groot gat.
Kan ik nog iets doen om deze tochtende deur te redden, wellicht door een nieuwe (dikkere wellicht?) tochtstrip te plaatsen?

Extra info: mijn vermoeden is dat het kozijn/muur deels verzakt is deze zomer door de droogte, we zien ook scheuren in de muren.
Foto 1: Overzicht deur.
Foto 2: Hoek onderkant deur.
Foto 3: Zijkant deur met overgang steen/kozijn + tochtstrip.

WhatsApp Image 2022-10-16 at 16.24.41.jpeg WhatsApp Image 2022-10-16 at 16.24.40 (1).jpeg WhatsApp Image 2022-10-16 at 16.24.40.jpeg
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik vraag mij dan af of de deur of het kozijn het probleem is. Als e.e.a. verzakt is, zul je dat toch moeten herstellen.
 
  • Like
Waarderingen: Gijs_U

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Tochtstrips zorgen ervoor dat deuren juist kromtrekken als je er er teveel van gebruikt.
Een tochtstrip moet aansluiten en meer ook niet moet de deur de tochtstrip in elkaar drukken dan zal de tochtstrip telkens tegen de deur blijven duwen en zal deze uiteindelijk krom gaan staan.
Dat de deur veel gebruikt wordt hoeft geen probleem te zijn, gewoon 's avonds als je naar bed gaat ook de sloten onder en boven dicht draaien en overdag deze 2 open laten staan en alleen het hoofdslot gebruiken.
Anders wordt het met nachtbrakende bewoners die dan ook nog van de deur gebruik moeten kunnen maken. Dan hebben die 2 bezetsloten dus geen enkele zin en kun je het geheel beter gaan vervangen door een 3 puntsgrendel. (evt. in combinatie met een anti inbraakstrip)
 

Gijs_U

  • #4
Hi Gerrit,
Dank voor je reactie. Je geeft aan dat door het gebruik van de tochtstrips de deur scheef kan trekken, maar zoals te zien zit er een groot gat tussen de tochtstrip en de deur. Ook varieert de tochtstrip niet van dikte over de gehele lengte.
Terugkomend op mijn vraag, kan ik nog iets doen om dit gat te dichten (dikkere tochtstrip of iets anders) of is dit te groot?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu