Kromme deur

PimKlus

  • #1
hoi mede klussers



Mijn voordeur kiert wat en wilde de tochstrips vervangen. Maar bij nadere inspectie lijkt de deur wel erg krom en slecht gehangen. Is zoiets nog enigszins te verbeteren of wordt het een nieuwe deur?

Onderste scharnier zit te diep waardoor deur onder tegen kozijn klemt.
Als je deur dicht doet komt die onder (niet scharnier zijde) tegen het kozijn. aan de bovenzijde is dan nog erg grote kier (zie foto). Door de deur in slot te trekken wordt de kier kleiner maar lijkt me niet de bedoeling. Er zit een 3 puntsluiting (zo te zien later erin gemaakt).

397B93E3-99E5-4562-AC12-ED9F59624875.jpeg B0CB8C56-0DB6-4466-927E-598839B5549F.jpeg E853658F-F19E-4A0C-88D2-0C257F9AF543.jpeg 1E865D71-D874-4796-99B6-2F5C787D6258.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Staat de zon soms ook vol op de deur?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
De eerste foto welke kant van de deur. Ik neem aan dat dit niet de kant van de scharnieren is!
Ook opvallend, aan de binnenzijde van de deur lijkt deze best aardig te hangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Een donkerblauwe deur, en ik zie wel een sluitkom van een meerpuntssluiting. Maar deze moet je dus ook altijd gebruiken. Anders krijg je inderdaad dit soort problemen.
 

PimKlus

  • #5
@Gerrit B dit is de west zijde van het huis, er zit ook overkapping boven. De zon staat er nooit vol op. Ik vermoed dat de overkapping later is geplaatst, dus kan zijn dat deze deur al lang krom is.

@Wgb Foto 1 en 4 zijn idd van deurklink zijde op het moment dat de onderzijde van de deur strak tegen tochtstrip zit. Om de deur in het slot te krijgen moet je met wat kracht de deur dus dicht trekken.
Scharnieren zitten iets te diep, dus aan onderzijde klemt de deur tegen kozijn. Aan de buitenzijde bij scharnier zijde zie je dat de tochtstrip tegen de deur wringt. Als de deur dicht zit, zit die aan de scharnierzijde nagenoeg gelijk met kozijn geen verschil onder of boven. Dus deur lijkt erg getordeerd.

@Walker 3 punt sluiting werkt alleen op slot niet op de klink. Dus zit er alleen op als we weg zijn of in de nacht. We wonen hier trouwens nog niet zo lang…

Maar conclusie? Nieuwe deur?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Vreemd je zou verwachten donkere kleur in de volle zon en dat hij daardoor krom is getrokken.

Maar als je de deur wel op slot kunt krijgen dan moeten de sluitkommen haast wel zo geplaatst zijn dat de deur op slot te draaien is ondanks dat deze krom is.
Zouden die zo geplaatst zijn dat de deur tegen het kozijn moet zitten dan zou je hem ook nooit op slot kunnen krijgen.
Dus of je bovenste sluiting werkt niet, of de sluitkommen zitten al niet goed.

Een secustrip zou waarschijnlijk een deel van het probleem op kunnen lossen en de deur weer rechttrekken.
 

PimKlus

  • #7
Bedankt, ik ga een secustrip kopen en kijken of het voldoende helpt.
 

Fmrama

  • #8
Een dergelijk sluiting erop zetten. Trekt de deur tegen het kozijn en voorkomt kromtrekken. Heb ik op mijn achterdeuren zitten.
F0B1D265-996A-40D4-A127-B1BD72FA61E8.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
PimKlus schreef:
Bedankt, ik ga een secustrip kopen en kijken of het voldoende helpt.
Kijk eerst of het bovenste slot nog wel werkt en de sluitplaat goed zit en zo niet dat eerst op gaan lossen voordat je een secustrip plaatst.

Met een secustrip kan het wel een paar weken duren voordat de deur weer enigszins recht getrokken is maar vaak geeft het wel een flinke verbetering en veel minder tocht.

De grendel van hierboven helpt daarmee, maar die kun je niet gebruiken als er nog iemand thuis moet komen via die deur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu