Mdf/Gips plafond

Makrrr

  • #1
Hallo klussers,

Sta op het punt nieuwe plafonds in de slaapkamers boven te maken. De zoldervloer en dus nu het plafond van de slaapkamers is van hout. Met metaal-profielen maak ik hier een frame, waar platen tegen komen.
Nu is mijn vraag, kan ik i.v.m het werken van de houten vloer beter Mdf platen gebruiken of platen van gips?
 

BeeTeeWee

  • #2
Gips heeft een lagere uitzettingcoefficiënt dan hout. Met andere woorden: gips "werkt" minder. Niet of nauwelijks, eigenlijk. Daarnaast is gips brandwerend en dat kun je van hout nou niet echt zeggen.
 

Makrrr

  • #3
Het liefst gebruik ik natuurlijk gips, maar het moet natuurlijk niet zo zijn, dat als ik op zolder loop de naden tussen de platen gaan scheuren.
 

BeeTeeWee

  • #4
Ik neem aan dat je, zoals gebruikelijk, om de 30 centimeter een panlat / vullat van bijvoorbeeld 22x50 schroeft. Omdat je die haaks op de balkenlaag schroeft, komen de gipsplaten weer evenwijdig aan de balken te lopen. Dat verkleint nog de kans op scheuren. Het gebruik van een vezelversterkte filler voor tussen de naden (laat bij de montage maar 1 a 2 mm tussen de platen open als naad) doet de rest.
 

StefanD

  • #5
Buigt de zoldervloer veel door als je er op loopt? Als dat zo is kun je inderdaad scheuren krijgen in je plafond. Oplossing is dan om de vloer te verstevigen. Wellicht kun je extra balken tegen de bestaande balken aan monteren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu