MDF panelen verwijderen

pavlosm

  • #1
Hallo allemaal,
Wij hebben een nieuwe woning gekocht, waarbij we de sleutel over ongeveer een maandje mogen ontvangen. Wij willen de begane grond en 1ste verdieping gestuct hebben. De verkoopster gaf aan dat op de begane grond alle wanden met MDF panelen zijn bedekt vanuit de bouw 30 jaar geleden (dit was i.p.v. behangklaar afleveren).
Enig idee hoe dit het meest makkelijk te verwijderen is? Is dit gewoon breken met een koevoet / beitel? Ik zag op internet dat het verlijmd kan zijn of verankerd, ik denk dat het laatste het meest makkelijk zou zijn om te verwijderen.

Ik vroeg me ook af hoe het met de elektra zit, er zijn natuurlijk stopcontacten en lichtschakelaars op de MDF platen gemonteerd. Ik ga ervanuit dat als ik dit allemaal verwijder, dat er geen problemen zijn om het MDF te verwijderen, en dat ik daarna de stopcontacten/schakelaars weer kan terugmonteren op het beton?

Hoe dan ook wordt er gestuct, dus als ik de muur een beetje beschadig is dat geen probleem, maar ik moet er geen gaten in slaan.

Daarnaast is het trapgat bedekt met ouderwets verlijmd kurk. Dat wordt ook beitelen maar het lijkt me minder uitdagend dan de MDF panelen.

Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Je kunt toch ook stucplaten op het mdf schroeven en die laten stucken.
 

Hharbers

  • #3
Heb je inbouw of opbouw electra ?
Als het nu al inbouw is zullen dozen na verwijderen MDF niet diep genoeg zijn en zul je nieuwe dozen moeten plaatsen in de betonnen (stenen?) muur

Als je nu opbouw hebt dan zou ik meteen d ekans grijpen om dit aan te passen naar inbouw dozen

als je bij slopen mdf de muur wat stukken uit breken maakt dit voor stucadoor meestal niet veel uit.
Trekt hij wle wer recht, eventueel grootste gaten in overleg met stucadoor alvast vullen met juiste gipsproduct of specie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu