Gipsplaatplafond structuurverf en mdf plint

Tijse

  • #1
De titel verraadt een hoop. Ik heb een structuurverf op het gipsplaten plafond aangebracht en probeer nu mdf plinten te plaatsen. Ik heb hiervoor zowsel Bison polymax en pattex super montage geprobeerd.

Het resultaat is erg matig. De plint plakt slecht en sluit niet mooi aan op het plafond. Ik heb het ook geprobeerd met een spijkerpistool met 14mm spijkers. Deze pakt echter ook onvoldoende aangezien de plint 9mm dik is.

Zijn er andere methoden om de plint te bevestigen? Betere kit/lijm?Ander spijkerpistool met grotere spijkers (ik vind dit toch maar een gevaarlijke hobby op een gipsplaten plafond)? Zou het helpen om waar de plint komt eerst de structuur van het plafond weg te schuren en dus de ondergrond te egaliseren?

Alvast dank!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik heb je even een PB gestuurd met een goede montagekit daarvoor.
 

Tijse

  • #3
Erg bedankt! Ik ga het vanmiddag meteen proberen.
 

Tijse

  • #4
Ik kreeg als tip (achteraf) dat ik eerst de plinten had moeten plaatsen en daarna pas moeten verven. Anders zou de verf los kunnen laten. Iemand enig idee of dit klopt?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ja dat klopt want nu kit je feitelijk vast op je verflaag.
 

Sjaan Smit

  • #6
En wat je zelf al aangeeft is dat je plafond nu door die structuurverf niet glad is en het dus lastiger is om iets goed vlak aan te brengen en goed te laten hechten....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu