Maximale temperatuur electrische vloerverwarming tegelvloer

Flexelex

 • #1
Hallo allemaal!

Ik zoek me dus een ongeluk naar het volgende. In de badkamer heb ik elektrische vloerverwarming liggen. Deze regelt nu op de vloertemp maar eigenlijk wil ik deze op de ruimte sensor laten regelen. Hierbij vraagt hij dus om een min en max temp van de vloerverwarming. Als de max temp te laag is zal hij nooit snel de ruimte laten opwarmen. Dus mijn vraag is, wat mag de max temp zijn welke de vloerverwarming mag worden onder een tegelvloer (badkamer). Ik heb dit namelijk al eens geprobeerd maar hij kreeg nooit de ruimte op temperatuur. Wij hebben magnum matjes (150w/m2) me een OCD5 thermostaat.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  DE OCD5 is eigenlijk een van de de mooiste thermostaten voor vloerverwarming en eenvoudig in te stellen.
  Als je nou eerst eens de handleiding leest, dan zie je al snel dat je het vloertype kunt instellen (tegels of hout) en dat je een keuze kunt maken m.b.t. de sensoren.

  Je kunt instellen op vloer, ruimte of vloer+ruimtesensor.

  Alleen instellen op ruimtesensor adviseer ik niet, gebruik de combinatie vloer + ruimtesensor (blz 52 van de handleiding)

  De in te stellen vloertemperatuur us o.m. afhankelijk van hoe de mat is gelegd: net onder de tegels of een paar cm daaronder.
  Een vloertemperatuur van ca 25-28 graden C. is meestal voldoende. Ligt de mat dieper in de vloer, dan moet die temeratuur wat hoger zijn. is ook afhankelijk hoe je de sensor in de vloer hebt gemonteerd.
  Voordat je verdere vragen stelt: lees eerst de handleiding. Daar staat echt alles in.
   

  Flexelex

  • #3
  Hallo Degooyer, enorm bedankt voor je reactie. Ik heb de handleiding meerdere malen door zitten bladeren en ik moet zeggen dat sommige dingen gewoon niet duidelijk zijn. Bijv. Jij geeft advies om vloer + ruimte sensor te gebruiken. De optie welke ik kan kiezen is Ruimte + vloerGRENS. Als jij zegt de vloer zo een 28 gr, bedoel je dan dat ik dit moet aangeven bij de max temp schaal? Ik nl het idee dat als ik deze instelling heb gekozen, en kies dat hij bijv om 7.00 de ruimte op 23 graden moet hebben, hij dit gewoon niet red...
   

  Obelix2

  Specialist Witgoed
  • #4
  150w/m2m is normaliter niet genoeg om een ruimtefoto temp te brengen of je moet de deur al goed dicht houden en geen ramen hebben op badkamer anders is je warmte verlies te groot. Dan zou je de vlier temp zo hoog in moeten stellen dat je je voeten verbrand
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #5
  Dat ben ik absoluut niet met je eens, Obelix. Een 'normale' watergevulde vloerverwarming met slangen hoh 10 cm, levert zo'n 100W/m2 bij 40 graden watertemperatuur.

  Als dat nog niet genoeg is om een ruimte te verwarmen, wordt het serieus tijd voor isolatie.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #6
  Op bladzijde 51 van de handleiding staat exact wat de minimum en maximumgrenzen van de vloertemperatuur inhouden. Stel de max.temperatuur in op bijv. 28 graden en de minimale temperatuur op 20 graden.
  De vloertemperatuur zal dan schommelen tussen 20 en 28 graden C.
  Die grenzen zijn onafhankelijk van de gewenste ruimte temperatuur.
  Bij houten vloeren is de max.temperatuur erg belangrijk.

  Hoe je de gewenste tijden kunt instellen staat weer elders in de handleiding vanaf blz.11(de handleiding is zeer overzichtelijk, dus moet dat wel lukken)

  Let wel op, dat als je de minimum temperatuur te hoog instelt, het energieverbruik zal toenemen.
   

  Flexelex

  • #7
  Ik ben er nog steeds mee aan het stoeien. Regel nu puur op de vloer sensor om eerst maar eens te kijken of die stabiel naar de juiste temp gaat. Nu als ik deze instel op bijv 28 graden dan haalt hij dit niet. Hij staat op automatische regelingen en aanpassen en gaat zeker 2 uur van tevoren aan. Hij komt hoogstens op 22 graden.

  Zou het kunnen dat de thermostaat kapot is? Of de vloersebsor? De sensor staat op 'fabrieks keuze'. Maakt het nog uit als ik deze een andere weerstand geef?

  Ik heb ook een thermometer op de vloer gezet en deze kan zo 5 graden lager staan als wat de thermostaat aangeeft...

  Iemand nog ideeen?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Dit soort elektrische vloerverwarming, is eigenlijk niet geschikt om een gehele ruimte te verwarmen.
  Die is alleen om de kou van de vloer te halen.
  Ik denk dat je ook nooit met alleen deze vloerverwarming een ruimte temperatuur van 22 graden gaat halen in de badkamer.

  Heb je verders geen gewone radiator zitten in de badkamer dan??
   

  Flexelex

  • #9
  Hallo Peter, dat vermoeden heb ik inmiddels ook en nee geen andere radiatoren. Nu, in mijn vorige post bedoel ik dus puur om eens te kijken naar welke temp de vloer zelf haalt. Maar daarbij red hij het dus niet eens om de ingestelde temp te halen.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #10
  Flexelex schreef:
  Zou het kunnen dat de thermostaat kapot is? Of de vloersensor? De sensor staat op 'fabrieks keuze'. Maakt het nog uit als ik deze een andere weerstand geef?
  Altijd hetzelfde liedje. Men leest de handleiding niet goed of begrijpt niet wat er staat en dus is de thermostaat defect....

  Je moet natuurlijk wel regelen op de vloersensor.
  De temperatuur van de de sensor in de vloer, zal behoorlijk hoger moeten zijn als je aan de oppervlakte nog een temperatuur van ca 25 graden wilt bereiken. (bij mij staat die temperatuur op 40 graden omdat de mat ca 3 cm onder de oppervlakte ligt)

  Het ligt er natuurlijk ook aan HOE de vloersensor is gemonteerd.
  Ik mag toch aannemen dat je:
  - de juiste vloersensor, die werd meegeleverd, hebt gebruikt
  - en deze IN de vloer (IN een buisje) hebt gemonteerd tussen 2 lussen van de vloerverwarmingsmat. (zoals geadviseerd wordt bij elektrische vloerverwarmingsmatten)

  Je hebt met de OCD5 één van de beste thermostaten, die momenteel te verkrijgen is voor vloerverwarming. Lees nou eens eerst goed de handleiding: die is bij dit type zeer uitgebreid en gewoon in het Nederlands.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu