Magneetverf of metalen plaatje?

ArnoudEhv

 • #1
Voor het hangkastje (zie Bepalen draagkracht) dat ik aan het maken ben, wil ik een zijkant zo uitvoeren dat je er magneetje tegenaan kunt doen om zo ansichtkaarten en dergelijke op te kunnen hangen.

Ik zie twee opties:
1. Magneetverf, verf met metaaldeeltjes dus.
2. Een metalen plaatje op maat laten snijden en er tegenaan lijmen.

De bouwmarkten verkopen geen magneetverf in de kleur die ik nodig heb en mengen lijkt niet mogelijk te zijn. Is het een optie om zelf ergens metaaldeeltjes vandaan te halen en te mengen in gewone verf? Ik zou niet weten waar te beginnen.

Zo'n plaatje kan ik overschilderen met metaalverf zodat het onzichtbaar lijkt, maar ik weet niet wat geschuif met magneetjes over het oppervlak doet met de verf. Krijg je dan krassen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Doe optie 2 maar. het is niet voor niets dat u geen aangekleurde magneetverf kunt vinden: bijmengen met kleurpigment haalt de magnetische eigenschappen van de verf onderuit.
   

  ArnoudEhv

  • #3
  Bedankt, wordt 'm dat. Nog één aanvullend vraagje dan, zou het heel erg zijn om hier gewone houtverf op het metaal te smeren? Een extra potje metaalverf in die kleur voelt als nogal duur voor het oppervlak van 60x12cm dat ik moet schilderen.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Als u er gewone verf over het metalen plaatje gaat zetten bouwt u een isolatielaag op tussen de magneten.

  Dit beïnvloedt ook weer de sterkte van het magnetisme. Het kan goed gaan, maar dat is volledig afhankelijk van de laagdikte die u opbrengt.
   

  ArnoudEhv

  • #5
  Merci. Maar dat probleem heb ik ook met speciale verf voor metalen ondergronden lijkt me. Ik maakte me meer zorgen over de hechting.

  Ik zal het houden bij een dun laagje met de roller opgebracht. Dan springt het metaal niet in het oog en zou er toch nog iets van magnetisme tussen moeten kunnen.
   

  Mlievens

  • #6
  Ik had ook dit probleem na het aanbrengen van enkele lagen verf. Je kan het echter perfect oplossen met supersterke magneten.

  Heel tevreden over!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu