Polynorm metalen kozijnen geschilderd

Aristonos

  • #1
Ik heb thuis van die metalen kozijnen, die je overal ziet in woningen vanaf de jaren 90. Er zitten deuren in met paumeles. In mijn vorige woning had ik ze ook. Maar nu kom ik er achter dat ze geschilderd zijn. Ik altijd maar denken dat ik een ander tintje had uit de fabriek. Ik kwam er achter toen ik het bovenlicht weg haalde, en daar zag ik stukjes ongeschilderd in de oorspronkelijke kleur. Vraag is, hoe krijg ik er een verflaag af, zonder de fabriekslaag aan te tasten. Dus met afbijt zou alles er af vreten. Ik begrijp niet dat mensen dit zijn gaan schilderen. Ik heb nu nieuwe alpine witte deuren en het bovenlicht in kleur van de deur geschilderd, en al nieuwe kunststof glaslatten besteld.De oude waren goor, dus krijg ik verse schone glaslatten. Dus alles nieuw. Maar de kozijnen zijn dus een pastel tintje wat het niet hoort te zijn. Kan ik daar wat aan doe zonder schade ? Of is het gewoon zo laten ?
20240417_172255.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gewoon alpine wit schilderen is minder werk dan proberen de oude laag eraf te halen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik vraag mij af wat er mis is met schilderen? Als er nergens grove beschadigingen opzitten is dat zo gedaan. Er zijn miljoenen van die kozijnen geschilderd.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
De onderliggende verflaag zal ook geschuurd zijn voordat het kozijn geverfd is. Het heeft dus geen zin om te proberen de onderliggende verflaag zichtbaar te maken.
 

Aristonos

  • #5
Ja oké, dan laat ik het zo. Het scheelt een paar tinten met origineel. Helemaal opnieuw doen vind ik veel te veel werk voor twee tintjes lichter.
 

Robbie's

  • #6
Bij waren die stalen kozijnen beschadigd en vergeeld en prima wit gekregen door eerst primer te gebruiken en daarna af te lakken. Niks mis mee.
 

Aristonos

  • #7
Heb je wel eerst net zo geschuurd als bij houten die geschilderd zijn ? En speciale primer ?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Als je kozijnen onbeschadigd zijn, dus nergens zie je kaal metaal, kun je dezelfde werkwijze aanhouden.
ik heb ze ook, en het zit er al tien jaar netjes op, beetje afhankelijk van je kleur of je wilt gronden.
 

Aristonos

  • #9
Oke, ik zal er is over denken of ik ze eens ga doen. Nog wat, ik was op zoek naar glaslatten voor het bovenlicht. Die zijn ook ooit eens geschilderd, en ik wil nieuwe hele witte hebben. Nu heb ik ze gevonden, op internet, bij Svendex de fabrikant waar ook de deuren vandaan komen., maar voor "Match "kozijnen. Zo heten ze tegenwoordig toch ? Ik neem aan dat die gewoon passen. Verder het U profiel om het glas/plaat tegen het plafond te houden. Nergens te bestellen, dus maar een beetje oversized U universeel profiel gehaald.
Screen Shot 04-18-24 at 05.45 PM.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu