Schoonmaken metalen sponning

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #1
Hallo,

Op de balkons van ons appartementencomplex hebben we privacy schermen staan met daarin draadglas. Dit draadglas zit in een metalen sponning met daarin glasband geplakt. Het draadglas gaan we vervangen door trespa en daarom moet het glasband worden verwijderd uit de sponning en van de glaslatten.

Het verwijderen van het oude glasband gaat lastig, er blijven lijmresten van de dubbelzijdige tape achter. Oplossen van de lijmresten met stickerverwijderaar gaat ook langzaam omdat er vaak een laagje schuim van het glasband achterblijft, waardoor het oplosmiddel niet goed bij de lijmlaag komt. Ik moet in totaal 140 meter sponning/glaslatten schoonmaken en dat kost teveel tijd op deze manier.

Heeft iemand misschien ideeën hoe ik het glasband en de lijmresten makkelijk zou kunnen verwijderen?

Privacyscherm.jpg
 

Tiho

  • #2
Helpt een nieuwe/scherpe driehoekschraper daar niet bij.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Met een multitool.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Zijn de frames van aluminium en gepoedercoat of van staal en gespoten?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De frames en glaslatten zijn volgens mij verzinkt en daarna gepoedercoat of gespoten. De coating is in ieder geval te dun, de zinkroest komt er hier en daar doorheen.

Met een scherpe verfkrabber of multitool beschadig ik al snel de coating, zeker bij de glaslatten aangezien die profielen niet 100% vlak zijn als gevolg van het zetten.

Probleem is dat ik het schoon wil hebben, omdat ik er kroonband in wil plakken. Dat moet wel goede hechting hebben. Dit is hoe het wordt, het trespa zit opgesloten tussen twee epdm kroonbanden, dan kan het trespa er in de toekomst makkelijk uit als de frames opnieuw gecoat moeten worden:

scherm 2.jpg
 
Laatst bewerkt:

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Misschien proberen met een flexibele spatel in de multitool of eventueel een caramelschijf in de boormachine?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Een caramelschijf in de boormachine was de oplossing.
 
  • Like
Waarderingen: Walker en Tiho

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu