Luik bovenin inbouwkast maken

Jeroen_vh

  • #1
Hoi allemaal!

Ik heb een klus waarvoornik niet zo goed weet hoe het aan te pakken. Hoop dat jullie tips hebben.

In ons huis is ooit (oude bewoners) een trap veranderd naar zolder en daar zijn kasten in die ruimte gebouwd. Daar zit een soort loze ruimte bovenin waar met schrootjes een plafond lijkt te zijn gemaakt. We hebben er wel eens in kunnen kijken met een mini camera door de zoldervloer heen, en er lijkt niets te zitten. Behalve dan dat er in de kast met regelmaat een stank zit, door de muizen die ongetwijfeld daar hun behoefte doen, of misschien overlijden, of wat dan ook.

ik wil nu dus iets van een luikje maken om die ruimte schoon te kunnen houden, maar tegelijk wel zorgen dat het nog goed afgesloten is allemaal.

eerste ingeving is om een vierkant erin te zagen, en dat dan weer erin te klemmen op enige manier. Maar geen idee hoe . Heeft iemand tips hoe dit handig te doen is?

wat foto’s van het plafonnetje hieronder (lamp is op batterijen).

Alvast dank!
Jeroen

A42DB19D-5F94-4A47-A80A-3574453A1E59.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat kan op meerdere manieren. Het zit niet echt in het zicht, dus de manier maakt niet heel veel uit. Kan met magneten, schroeven, vlizotrapsluiting, enz.

Een vlizotrap in de opening plaatsen lijkt me het handigst. Moet wel de opening groot genoeg zijn. De kast weghalen en er weer een trap plaatsen is mogelijk nog handiger. Een bereikbare zolder maakt je huis ook meer waard.
 

Jeroen_vh

  • #3
Bedankt Ijkenhout. De trap was niet alleen weggehaald, maar ook verplaatst dus het luik hoeft niet heel groot te zijn. We hoeven er niet zelf doorheen.

Ik zal eens kijken naar hoe een vlizotrapsluiting werkt. Wie weet is dat wat. Magneten vind ik ook wel een optie, hoe zou je dat aanpakken?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik dacht dat je alleen via die ruimte op zolder kon komen. Is het dan alleen een verlaagd plafond waar je toegang tot wilt?

Dan kan je beter in die ruimte alle kieren afdichten zodat de muizen er niet meer kunnen komen. Het gaat om kieren groter dan 1cm.

Als ik zelf zo'n luikje zou maken, zou ik gewoon een plaatje multiplex vastschroeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu