Luchtlek aansluiting kozijn en buitenmuur

_Hans_

 • #1
Hallo allen,
Sinds enige jaren wonen wij in een huis van eind jaren 80. Het huis heeft spouwisolatie en hardhouten kozijnen. Wanneer je binnen bent, valt het erg op hoe goed geluid van buiten in de woning binnendringt. Mensen die buiten staan te praten kunnen wij binnen met enige moeite verstaan. Ook is het zo, dat op basis van ons gasverbruik ik het idee heb dat de isolatie tegenvalt.
Bij een recente schilderbeurt viel mij op, dat meerdere kozijnen zeer slecht aansluiten op de buitenmuren. Zie ook de foto's. Er zijn diverse plaatsen waar het voegwerk deels weg is, en op deze plaatsen kan ik met een satéprikker of schroevendraaier gewoon in de spouw komen. Op sommige plaatsen voel ik daarbij dat ik isolatiedeken raak, en op andere plaatsen lijkt er iets van een kunststof flap te zitten, waarschijnlijk gemonteerd op de spouwlat, op zo'n 7 cm afstand vanaf het gat in de muur.

Nou is mijn vraag, gaat het hier om een constructiefout of was dit normaal in de jaren 80. Zou het kunnen, dat dit soort gaten de gehorigheid van de woning en de matige isolatie verklaren? En: wat kan ik hier aan doen?
Alvast bedankt,
Hans

DSC_0461.JPG DSC_0465.JPG
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een woning winddicht opleveren stond in die jaren niet erg hoog. Er was ook geen norm voor. Niet zeker. Zelf vind ik het niet slecht, eigenlijn aan te bevelen, als er ruimte is tussen de stenen en het kozijn. Door tocht in die kier blijft het hout droger.
  Wil je er iets aan doen is het beste vanuit de binnenzijde van het kozijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu