Luchtlek via gipsen wand

MThandig

  • #1
Mijn woning is afgescheiden van die vd buren door 2 gipsen wanden zonder isolatie. Doordat aan beide zijden gaatjes en kieren zitten heb ik veel overlast van hun kook- rook- en andere geuren. Nu ga ik op verdachte plekken eerst tape plakken maar ik vermoed dat isoleren de beste oplossing gaat zijn. De enorme linnenkast die aan de wand gemonteerd is maak ik liever niet los. Dus zou ik de ruimte willen vullen door een gat in de wand. Zijn parels of steen-/glaswolvlokken daar geschikt voor? Dank alvast!
 

Bernhard

  • #2
Luchtjes van de buren kan ook komen door:
- het ventilatiesysteem
- via de vloer
- of plafond.
Met rookpatronen kan je eventuele tochtgaten opsporen.
De spouw vullen met korrels zal niet afdoende zijn. Er blijven dan nog steeds kieren over. Je krijgt de spouw ook niet helemaal vol. mvgr bernhard
 

MThandig

  • #3
Dank je wel Bernhard. Ventilatiesysteem vloer en plafond zijn het niet. Het zijn gaatjes in de gipsplaten aan beide zijden waardoor de spouw zich vult met rook- en kooklucht die snel naar mij verplaatst omdat hun appartement klein is. Ik heb bij mij nu de gaatjes dichtgekit, maar liefst heb ik dat hun lucht niet in de spouw terecht komt. Vandaar dat ik aan vullen dacht.

Goed te weten dat de spouw vullen niet de oplossing is. Tegelijkertijd ook wel jammer. Mvrgr MT
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Desondanks is isoleren wel erg verstandig. Gipsplaten eraf halen, vullen met steenwol platen en gipsplaten terug erop. Doe minimal een dubbele laag in verband met geluidsisolatie en brandveiligheid.

De naden gazen en afsmeren, de rondom 4mm loshouden en afkitten.

Dit uiteraard in overleg met de eigenaar cq vve.
 

MThandig

  • #5
Dank IJkenhout!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu