Luchtgeluid van onderburen verminderen door vloerisolatie

ACVD

 • #1
Hallo Klusidee,

Mijn koop huis is gebouwd in 1926, ik woon op de eerste verdieping met een houten vloer. Het huis is heel erg gehorig en hier zou ik heel graag iets aan willen laten doen. Documenten van de VVE bestaan niet, dat ben ik met m'n buren. Concreet wil ik het luchtgeluid wat bij mij hoorbaar is zo veel mogelijk verminderen. Ik weet niet wat er in de vloer zit, maar het is geregeld mogelijk om mijn onderburen woordelijk te verstaan. De muren zijn ook niet geïsoleerd en de schouw is nog in gebruik, omdat de onderburen een peteroleumkachel hebben ipv cv. Ik weet niet of de ruimte tussen de vloer leeg is, maar ik vermoed dat hier nooit wat aan gedaan is. Naar mijn weten zijn er geen isolerende maatregelen genomen door eerdere bewoners.

Isoleren aan de kant van de buren is geen optie. De buren stellen zelf voor dat ik het volgende onderneem:

Laminaat demonteren en isolatie verwijderen
vloerdelen laten staan of weghalen.(dit is afhankelijk sterkte van de balken. Het heeft nl met het gewicht te maken die de draagbalken kunnen dragen)
Lewisplaten leggen
afstorten met cement
egaliseren
isolatie voor onder het laminaat
Laminaat terug plaatsen

Eventueel zouden andere opties ook te bespreken zijn en ben ik benieuwd of een nieuwe vloer van ander materiaal ook iets uit zou halen.
Ik hoor namelijk dingen over het spuiten van vlokken in de vloer of het plaatsen van een fermacell vloer. Er ligt laminaat, maar zou een houten vloer b.v. ook iets uit kunnen halen?
Ter verduidelijking: het betreft hier uitsluitend luchtgeluid, vooral bassige tonen, vanaf de onderburen.

Ik ben inmiddels aardig wanhopig om hier iets aan te doen en zoek naar een complete oplossing, omdat ik gewoon graag een thuisgevoel wil hebben en op dit moment het gevoel begin te krijgen dat ik huisgenoten heb. Hebben jullie tips??
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik denk dat de optie die u aangeeft lewisplaten met een afwerkvloer m niet gaat worden dit ivm gewicht, wat is de maat van de vloerbalken en de overspanning die ze maken?
   

  ACVD

  • #3
  Marcn.88 schreef:
  Ik denk dat de optie die u aangeeft lewisplaten met een afwerkvloer m niet gaat worden dit ivm gewicht, wat is de maat van de vloerbalken en de overspanning die ze maken?
  Hallo Marc, bedankt voor uw reactie! Pfoei ik weet eigenlijk niet of ze in de lengte of de breedte liggen. Ik ga uit van de breedte, dan is het drie meter.

  De cement optie is bij nader onderzoek al afgevallen. Het blijft nu een vraag van isolatiemateriaal zoals cellulose vlokken of wol.
  Het enige probleem is het plafond van de buren en het risico op scheuren en kieren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu