Luchtgeluid / contact geluid

Thijsboeree

  • #1
Beste klussers,

Ik heb onlangs een hele leuke woning gekocht, echter dit zit naast een kroegje, het is een kroegje waar 40'ers en 50 plussers komen. Ik heb niet heel veel last van lawaai, maar op een drukke avond hoor je toch wel de mensen praten.

Ik wil graag een voorzet wand gaan maken. Het is een huis uit 1850 dus waarschijnlijk zonder spouwmuur.

Nu lees ik over isofix als het gaat om contact geluiden en weer over steenwol/glaswol als het gaat om lucht geluid... Wat is nu de beste/ "ik ga het zelf doen (dus goedkope) oplossing"?

Groeten,
Thijs
 

Millew

  • #2
Ga eerst op zoek naar kieren waar het geluid eventueel doorheen kan komen en maak deze dicht met kit. Geen PUR want dat heeft geen massa.
Met name bij de balklaag achter het plafond kunnen in de loop der tijd kieren ontstaan..
Voor een goed resultaat met voorzetwand zal je hoe dan ook het plafond gedeeltelijk moeten verwijderen om ook daar de voorzetwand door te laten lopen.
Voorzetwand maken van houten balken en dubbel gipsplaat 9,5 mm, waarvan je de naden laat verspringen.
Voorzetwand alleen aan vloer en balken vastmaken m.b.v. veerankers. Ook de voorzetwand rondom luchtdicht afdichten met kit.
Voor de vulling tussen bestaande wand en voorzetwand is steenwol de beste keuze: niet duur en absorbeert het luchtgeluid goed.

Verder is op dit forum al heel veel geschreven over voorzetwanden tegen geluidsoverlast. Gewoon even zoeken dus voor meer gedetailleerde informatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu