Luchtafvoer waterdicht maken

Caar

 • #1
De luchtafvoer van de mechanische installatie in de badkamer is bij de nieuwe dakbedekking verwijderd. Er is ook een dakraam voor voldoende ventilatie. De afvoer door het dak blijkt niet dichtgemaakt en lekt nu als er water op het dak staat door.
De buis is weg maar de opening naar buiten zit er nog.
Hoe kan ik deze zo goed mogelijk waterdicht krijgen
Ik heb het gat in het plafond toen afgedekt met een rooster waardoor het begon te lekken. Bij verwijdering van het rooster was dit te zien. Hoe los ik dit zo makkelijk mogelijk op?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Eigenlijk moet die gene doen die er een nieuwe dakbedekking heeft geplaatst.

  als houten onder grond is een plaat hout of een metalen plaat er over heen als versteviging en daar een dakbedekking over branden.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Waarom is die doorvoer niet behouden gebleven. Hij zat er niet voor niets. Een raam openzetten is niet de ideaalste manier om te ventileren. Als jij de hele dag dat raam openzet wordt het te veel te koud in de badkamer en ga je douchen krijg je heel veel condensvorming.
  De dakdekker heeft geen verstand van zijn vak hij had kunnen weten wat de gevolgen zouden zijn om het dak zo dicht te maken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu