Lucht in vloerverwarming?

MarcoPJ

  • #1
Hallo Allemaal,

Sinds kort maakt onze vloerverwarming een hard brommend geluid wanneer die aan springt. Nu denken wij dat dit komt doordat er lucht in zit, omdat we kort geleden het water eraf hebben gehad. Verder lijkt het gewoon te werken. Wij zijn aangesloten op stadsverwarming en lezen daar dat je warm water in de afleverset kunt uitzetten en daarna de radiatoren en vloerverwarming kunt ontluchten na het uitschakelen van de pomp. Voor de vloerverwarming kunnen we echter geen ontluchtings ventiel vinden. Weet iemand van jullie hoe we onze vloerverwarming kunnen ontluchten? Bij googlen naar het typenummer lijkt het alsof er een mamometer op de plek zit waar het ontluchtingsventiel zou moeten zitten. Zie afbeelding voor onze vloerverwarming.

Het gaat daarbij om een Hinco systeem met 8 groepen. Qua typenummer staat erop ufh-0505sste08 en hierop vind ik ook soortgelijke systemen online (met wel een ontluchtingsventiel). Heeft iemand enig idee hoe wij ons systeem kunnen ontluchten? Het brommende geluid wordt vervelend ( is niet de hele tijd door, alleen wanneer de vloerverwarming kort aanspringt).

Alvast bedankt!

20240203_132542.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
De aan en afvoer komen van boven, lucht gaat naar boven.
Als er niet aan de vloerverwarming en de verdeler is gewerkt, zal er geen lucht in zijn gekomen.

Als je de leidingen volgt, zit er dan hoog een ontluchter?
Wat was de reden dat het water eraf is geweest?
 
  • Like
Waarderingen: MarcoPJ

MarcoPJ

  • #3
Hallo Jack,

Bedankt voor je reactie!

De wastafel en kranen in de badkamer zijn vervangen. Hierdoor is het water er een halve dag afgeweest. Ik weet niet of dat ermee te maken heeft, maar sinds toen is het wel ontstaan. De thermostaat gaat een tijdje aan en weer uit om op te warmen en precies wanneer die aanspringt hoor je voor +-10 seconden het gebrom. Dit was voorheen niet. Mogelijk kan het ook ergens anders aan liggen, maar ik las op veel plekken dat dit met lucht te maken kan hebben. Ik hoopte dat ik daar eenvoudig achter zou kunnen komen door te ontluchten.
De leidingen gaan hiernaast meteen een koof in. Ik zie op het stuk hiernaartoe veen ontluchter.
Groet Marco
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Sanitair heeft niets hiermee van doen, dit klinkt als een defecte/zwaar lopende kraan in de aanvoer van het stadsnet.
Je hoort het ventiel openen als de thermostaat opend.
 
  • Like
Waarderingen: MarcoPJ en Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu