Lucht/ borrelend geluid in cv systeem met Tado en vloerverwarming

Taas

  • #1
Beste mensen,
Sinds een jaar heb ik vloerverwarming en een Tado systeem. Los van het gebrek aan connectiviteit zo nu en dan werkt het Tado systeem prima. Ik word alleen dol van een tweetal problemen:
  • borrelend geluid in mijn radiator beneden (en heel soms in 1 radiator op de tweede etage). Ik heb op allerlei manieren geprobeerd te onluchten, maar welke radiator ik ook opendraai, er komt direct water uit, geen lucht. Alleen bij de ketel zelf (Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24) kan ik max 1 sec wat lucht laten ontsnappen. De druk in het systeem neemt daarmee niet af
  • pendelen: de ketel slaat netjes aan in de ochtend, maar gaat vervolgens uit als de temperatuur is bereikt. Na 5-10 minuten slaat ie weer aan (ook al is de temperatuur al bereikt) en dit blijft doorgaan tot ongeveer 11u half 12 's morgens. Daarna slaat ie niet meer aan.
Hoe zit alles in elkaar?
  • begane grond: vloerverwarming met zoneklep en 1 radiator in de gang. Dit is de radiator die bij het aanslaan van de ketel direct start met borrelen. Erg irritant ;)
  • 1e verdieping: twee slaapkamers met twee kleinere (platte) radiatoren met een Tado knop; badkamer met 'voerverwarming' (zonder pomp!) en een lange handdoekenradiator (ook met Tado knop)
  • 2e verdieping: 1 slaapkamer met 3 radiatoren + Tadoknop (1 radiator is lang/ hoog), een badkamer met lange handdoekenradiator + Tado knop
De pompdruk in de ketel is al een beetje teruggezet (naar stand 2). De druk in het systeem zit rond de 2-2,2 bar.

Ik zie zelf door de bomen het bos niet meer. Ik heb een aantal monteurs bij mijn cv installatie gehad, maar alles wat ze hebben gedaan, is pompdruk teruggeschakeld en de doorvoer bij de vloerverwarming vervangen omdat ze dachten dat daar nog wat gruis in was achtergebleven. Wat zou ik zelf nog kunnen doen? Zeer benieuwd wat ik van de experts hier kan leren.

dank en groeten, Matthijs

Intergas Kombi Kompakt HRE 2824 en aansluiting.jpg vloerverwarming badkamer.jpg vloerverwarming beneden.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Borrelen is lucht.
De ontluchter zit zeer waarschijnlijk niet op het hoogste punt van de radiator, dan is ontluchten lastig.
 

Taas

  • #3
DAnk voor je reactie Rola. De ontluchter zit op de zijkant van de radiator, hoog. Lastig om te ontluchten? Wat zou ik kunnen doen om t toch proberen te verhelpen? Al het water er weer uit en dan nog eens vullen? Aan welke voorwaarden zou ik mij dan moeten houden?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
ik zie geen bypass ventiel in het systeem zitten is deze wel aanwezig?
ps de manier waarop de vvw verdeler is aangesloten cv zeidig verdient ook geen schoonheidsprijs
 

Taas

  • #5
Dankjewel Marcn.88! Waar zou het bypassventiel moeten zitten en welk probleem zou t oplossen? Het borrelen of het pendelen? En welke vvw verdeler bedoel je? Met of zonder pomp? Bedoel je dat de leidingen niet netjes lopen? Het is een beetje rommelig geworden na het plaatsen van de zoneklep voor het Tado systeem. Denk je dat dit ook problemen kan geven? Dank wederom!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu