Krijg de lucht niet uit vloerverwarming.

Eric79

  • #1

Ik word een beetje mesjokke. Ben al de hele dag bezig te kijken of ik alle lucht uit de leidingen kan krijgen. Er komt alleen nog maar water uit het ontluchtings kraantje, heel soms nog een belletje. Maar er lijkt zoveel lucht in die leidingen te zitten, je zou verwachten dat er bijna niks anders dan lucht uit zou komen..

Het betreft de ingebruikname van de 8 weken geleden opgeleverde vloerverwarming. Zit een automatische pomp op.

Ik had de fout gemaakt, wellicht, door de pomp aan te zetten en toen beginnen met ontluchten. Dit omdat ik dacht dat het systeem al ontlucht was.

Afijn, daarna zoals het omschreven was, retourventiel dicht, groepen dicht. Een voor een open en ontluchten. Zo ook boven op de eerste verdieping.

CV op 2 bar gebracht. Retourventiel weer open en groepen open. Leek meer lucht dan ooit in te zitten. Groepen dicht, weer 1 voor 1 ontlucht. Wat lucht er uit, maar het zet geen zoden aan de dijk.
Tot overmaat van ramp werkt 1 van de 'schroefdoppen', van de groepen niet meer. Dus kan ze niet meer allemaal tegelijk afsluiten, staan er steeds 2 open.

Nou goed, zo dus de hele dag bezig. Heb nu de stekker uit de pomp gehaald en ik hoop op wat tips, want ik weet het niet meer... Zou zo simpel moeten zijn!
 

ADDave

  • #2
Dit is in principe niet jouw probleem. Als een bedrijf dit heeft aangelegd en in bedrijf gesteld horen ze dat naar behoren te doen. Dus ook goed ontlucht. Laat hen het maar oplossen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Gebeurt volgens mij regelmatig, omdat er lucht in de leidingen blijft hangen als deze niet volledig vlak liggen. Dat lost zichzelf wel op, maar kan redelijk lang duren. Daarom worden er nog wel eens automatische ontluchters geplaatst; dat scheelt een hoop frustratie.
 

Eric79

  • #4
Dank je impie, voor je reactie. Zat te denken om de druk in het vloerverwarmingssysteem te verhogen, door meer water toe te voegen. Druk is nu ca. 2 bar, volgens mij mag dat eventueel hoger zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Met welk doel?
2 bar is ruim voldoende.
 

Eric79

  • #6
Dacht meer druk, grotere kans dat de lucht er uit geperst wordt. Maar 2 bar zou dus voldoende moeten zijn, ik ga er nog eens mee aan de slag..
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #7
als het systeem straks in werking is bij warmte vraag zal de lucht mee getransporteerd worden richting de ketel, hier zit meestal een auromatische ontluchter in.
nog beter zal zijn als er in uw systeem een vuil/luchtafscheider zou zijn geplaatst.
 

Eric79

  • #8
Ik heb wel een aparte vuilafscheider. De aparte ontluchter was niet nodig, zei de ketelmeneer, omdat deze al op de ketel aanwezig is.

Ik heb het ontluchtingsventiel een heeeeel klein beetje opengezet, en de pomp aan. Zo ontsnapt er maar een heel klein beetje water en kan de lucht er geleidelijk uit. Staat nu een paar uur aan en merk al een behoorlijke verbetering. Net nog de CV ketel aangevuld tot 2 bar en dan hopen dat het stukje bij beetje uit het systeem verdwijnt.

Ik moet de vv nog opstoken, geleidelijk, dus kan nog niet te warm stoken. Leidingwater zou 25 graden zijn, zegt de meter, maar dat lijkt me stug zonder dat het systeem nog aan heeft gestaan.

Bedankt voor de tips, we komen er wel!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #9
Eric79 schreef:
Ik moet de vv nog opstoken, geleidelijk, dus kan nog niet te warm stoken. Leidingwater zou 25 graden zijn, zegt de meter, maar dat lijkt me stug zonder dat het systeem nog aan heeft gestaan.
Het leiding water heeft de temperatuur die de vloer nu heeft. Toch.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu