Losstaande binnenmuur

PatriciaK

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben sinds kort een nieuwbouwwoning en wij merken dat (alle) binnenmuren/tussenwanden losstaan van de vloer. Als je hier met je vuist op slaat of als een deur een keer hard dicht zou slaan dan trilt de hele muur en zie je deze ook bewegen op de vloer.

Zoiets hadden wij ook bij onze vorige woning, toen waren de blokken van deze wanden hol en konden we een gat erin boren en met purschuim deze vastzetten.
Bij onze nieuwe woning zijn de blokken massief waardoor dit niet mogelijk is.

Heeft iemand een idee hoe we dit vast kunnen zetten? Wij willen liever niet in de vloer boren ivm vloerverwarming (deze lijkt ook erg dichtbij de muur te zitten en we willen daarom het risico niet lopen hier per ongeluk in te boren).
We hebben al geprobeerd te zoeken naar oplossingen op het internet e.d. maar tot nu toe nog niks kunnen vinden hiervoor. Ik weet ook niet of een soort L-profiel op de vloer zou werken omdat je vloer e.d. dan niet meer egaal is.

Alvast bedankt voor ideeën.

Groetjes,
Patricia
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Als het nieuwbouw is dan zou ik de aannemer contacteren.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dit moet de aannemer inderdaad oplossen.
Muren horen vast te staan.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
" en zie je deze ook bewegen op de vloer. "
Wat moet ik me daar precies bij voorstellen?
Zit er een scheur die je iets groter ziet worden of kan je de muur echt een (heel klein) stukje verplaatsen.
Foto?
 

PatriciaK

  • #5
De aannemer wilt hier niets aan doen omdat we al in de muren hebben zitten boren en frezen. We zijn hier nog steeds idee aan het discussiëren met ze, maar had gehoopt als er een "simpele" oplossing zou zijn we dit zelf zouden kunnen oplossen aangezien we binnenkort ook de muren willen laten stucenn en betegelen en dit nog een lange discussie lijkt te worden.

Op een foto is het niet te zien, als je er tegen slaat zie je de muur een klein beetje naar voren en achter verplaatsen/trillen. Zodra die gestopt is met trillen staat ie weer op zijn oude plek en is er niks meer van te zien.
 

Willem52

  • #6
Je hebt 6 jaar garantie, en bij ernstige gebreken 10 jaar.
Laat een onpartijdige deskundige ernaar kijken. Dat kan nooit veel kosten. Met zijn bevindingen kun je de aannemer eventueel aansprakelijk stellen. De bewerkingen die je aan de muur hebt uitgevoerd, boren enz. doen niet terzake.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Aannemer probeert zich er gemakkelijk vanaf te maken. Ik zou inderdaad een onafhankelijke bouwkundige laten komen en zijn bevindingen gebruiken om de aannemer te dwingen.

Anders in gebreke stellen of bijv. een Bouwgarant contacteren als die hierbij van toepassing is.

Stucen en tegelen op een bewegende muur zal ook geen succes worden, dat gaat ook scheuren dan.
 

PatriciaK

  • #8
Bedankt voor jullie reacties. We hopen/hoopten inderdaad dat zij het op wilden lossen maar ze geven ook aan dat het zo hoort.

Als wij het aangeven krijgen we ook het volgende antwoord:
"De scheidingswanden worden altijd "los" op de afwerkvloer geplaatst i.v.m. voorkomen van ongecontroleerd scheuren van de wanden door krimp in de verschillende materialen.
De wanden zijn wel gefixeerd door middel van zogenaamde veerankers aan de betonnen wanden en plafonds volgens de voorschriften.
Bovenzijde van de wanden zijn +/- 15mm vrijgelaten en met Elastofoam (flexibele purschuim ) afgewerkt om ook hier geen starre verbinding te creëren."

We hadden gehoopt dat we het zelf ook nog makkelijk vast konden zetten omdat we hier toch onze vraagtekens bij zetten en het zelf konden regelen maar daar lijkt het helaas niet op.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
rare adviezen hier allemaal.
betonvloeren kruipen
Dat wil zeggen dat ze vooral de eerste paar jaar na de stort langzaam verder doorbuigen zonder dat er meer belasting op komt.

om te voorkomen dat scheidingswanden die daar op staan scheuren
dienen scheidingswanden de in hun eigen vlak stijf zijn enigszins flexibel zijn gemonteerd op de vloer en tegen het plafond

de aannemer geeft gewoon 100% het correcte antwoord,
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #10
Is ook wel een heel verschil tussen het iets flexibel aanbrengen van een wand of 'hem zien bewegen als je met je vuist tegen de wand slaat'.

De uitleg van de aannemer klopt en dit is inderdaad logisch. Maar de muur zou m.i. niet al goed zichtbaar moeten bewegen als je een keer met je vuist ertegen slaat.

Dus TS: in welke mate beweegt de muur nu daadwerkelijk?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #11
Dat hangt er vanaf hoe hard je slaat en waarmee
ook geeft de ts niet aan waarvan de wandjes zijn gemaakt en hoe dik deze zijn.

er zijn genoeg type wanden waarmee dat helemaal niet zo raar is.
verder is een even aan de onderkant afkitten voldoende om dat tegen te gaan.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu