Loodslab hoek vormen

Sepp

  • #1
Hallo,

graag zou ik de bovenste loodslab van een schoorsten willen vervangen - voegmortel is deels al uitgebroken, met niet al te zware lekkage op de hoeken als direct gevolg daarvan.

Op de foto zie je dat het lood de hoek om alleen omgevouwen was, en niet verder bevestigd. Wind kan er dan ook makkelijker tussen komen.
Mijn idee was het lood de hoek om te buigen en dan een paar cm horizontaal in te voegen, alleen krijg je dan wel een knobbel op de hoek en in de voeg, waar het materiaal zich opstapelt.

Mijn vraag: wat is de juiste techniek in deze situatie?

ps: de scheur is de kant van de buurman, en daar zal uiteindelijk ook een oplossing voor moeten komen...

Alvast dank,

Joe

IMG_6717.JPG IMG_6721.JPG IMG_6722.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De voeg eruit halen en het lood voorzichtig omkloppen. Zorg dat het deel lood in de voeg de vorm van een U houd. De U valt volledig in de voeg, is iets smaller dan de voeg zodat de specie rondom de voeg vult.
 

Sepp

  • #3
Als ik je goed begrijp moet het dus meer op een U lijken, dan helemaal plat geslagen zoals op de foto?

Waarvoor wordt het lood trouwens omgevouwen (zoals op de foto zichtbaar)? Is dit enkel om er voor te zorgen, dat het lood meer hou vast in de specie heeft? Is niet zo zeer waterkerend, toch?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je het lood vlak zou laten zou je, als de specie zijn sterkte heeft verloren, uit de voeg kunnen trekken of zakken.
 

Sepp

  • #5
ok, dat dacht ik al - ik ga het vlak om de hoek in specie leggen, an aan de buitenkant vouwen, zodat er vooralsnog geen water bij kan. :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu