Loodslab boven kunststofkozijn?

Laurens12

  • #1
Afgelopen zomer hebben we kunststofkozijnen laten plaatsen. Met stuwwind en regen (als het regen echt goed tegen de gevel aanslaat) hebben we bij het voorraam lekkage. Dit komt via de raamrubbers naar binnen. Wat mij opvalt is dat achter wel een loodslab aanwezig is, maar bij het voorraam niet. Ik weet ook niet of dit wel of niet aanwezig is geweest voordat de kunststofkozijnen zijn geplaatst. Lekkage is ontstaan sinds de kunststofkozijnen zijn geplaatst, eerder hebben we geen lekkage gezien.

Graag wil ik advies vragen hoe ik nu het beste te werk kan gaan. Heeft het bedrijf die de kunststofkozijnen hebben geplaatst hier ook een bepaalde verantwoordelijkheid in? Of kan het zijn dat er geen zichtbare loodslab aanwezig is? Of zijn er nog andere opties hoe de lekkage ontstaat?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon in contact gaan met het bedrijf.

Voor die tijd had je geen lekkage maar na plaatsen van nieuwe kozijnen wel.
 

EricSa

  • #3
Vaak word er bij het demonteren van oude houten kozijnen teveel weggesloopt, namelijk de spouwlatten met daaraan de loodslabbe/ lateislabbe en de dpc folie.
Wanneer dat gebeurt moet er een nieuwe waterkering aangebracht worden om spouwvocht boven je kozijn naar buiten te geleiden. tenzij het een kozijn betreft direct onder een overstek of dakrand, hier komt namelijk geen slagregen. Ik vermoed dat dat bij u nu het geval is en dat het water via de schroefgaten naar binnen sijpelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu