Lijm tussen vloerdelen voldoende?

Arikanari

  • #1
Onlangs hebben wij een massief eikenhouten zwevende vloer gelegd. Rondom zitten spanveren, maar onder de keukenkasten loopt de vloer niet door tot aan de muur. Daar beginnen nu de planken in de lengte richting de muur te verschuiven waardoor er spleten tussen komen. Mijn vraag is hoe ik dat het beste kan verhelpen: wat lijm tussen de planken doen? En kan ik dan het beste houtlijm gebruiken of een andere soort lijm? Hetzelfde gebeurt bij het washok (waar we geen hout in hebben gelegd, en welke dus lager ligt), maar dan in de breedte. Is hiervoor dezelfde methode het beste of een andere?

Hartelijke groeten en alvast bedankt, Arianne
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
De mooiste oplossing is natuurlijk om ook onder de keukenkastjes spanveren te plaatsen. Je zou dan bijvoorbeeld een constructie kunnen maken van een balkje die op korte afstand van de rand van de vloer ligt. Hiertussen kun je dan spanveren plaatsen. Het balkje houdt je vervolgens op zijn plek door een paar dwarsbalkjes richting de muur. Zonodig de constructie aan de ondervloer lijmen of klemzetten tegen de onderzijde van de keukenkasten, zodat het geheel niet omhoog komt.

Op deze wijze zet je de vloer rondom op spanning en heb geen last meer van kieren. Verlijmen van de planken zal slechts tot een verplaatsing van het probleem leiden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu