Egaliseren op tegellijm + gietvloer plaatsen

Friez89

  • #1
Beste klussers,

Een vraag mbt egaliseren…

Wij zijn voornemens om een gietvloer te nemen. Hiervoor hebben we de huidige tegels al uit de ruimtes gehaald die aangepakt gaan worden. De tegellijm is der mate hard en ligt er zo goed in, dat we hebben besloten om deze te laten liggen (losse stukken hebben we verwijderd). Wat is nu wijsheid qua egaliseren?

De partij die de gietvloer gaat leggen wil aan de slag met egaline, maar moet daarvoor zo’n 15mm overbruggen ivm uiteindelijke aansluiting op een andere vloer. Ik heb daar nog zo mijn vraagtekens bij:

- kan je egaline direct op oude tegellijm gebruiken?
- kunnen wij van te voren wellicht wat anders doen om de vloer voor te bereiden? Denk aan andere egalisatie methodes bovenop de tegellijm of aanbrengen van een primer, voordat de egaline erop komt.
- hoelang moet egaline drogen alvorens men aan de slag gaat met de gietvloer? Zoals de planning nu is, wil men op donderdag egaliseren en maandag starten met beton ciré aanbrengen. Ik lees overal dat je 1mm per 12 uur droogtijd moet rekenen en dat zou dus op zo’n 7,5 dag neerkomen.

Van de partij die de gietvloer gaat plaatsen word ik niet veel wijzer en kan dus ook wel wat van jullie kennis hierbij gebruiken! Ik wil voorkomen dat we straks met een loslatende of scheurende gietvloer zitten.

Alvast bedankt!
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
15mm is een vervelende dikte.
Te dun voor zandcement en voor egaline een dikte die nogal duur is. Technisch geen probleem er zijn egalines die tot 30mm kunnen.
Bij sommige mag er een deel zand bij bij meer dan 1 cm dikte, dat scheelt weer.

Droogtijd bij die dikte is afhankelijk van meerdere factoren. o.a. temperatuur en luchtvochtigheid.
 

Friez89

  • #3
Beste Jackd,

Dank voor je snelle reactie. Haha, duur hebben we inderdaad geweten. De prijs van de egaline is bijna gelijk aan dat van het beton ciré:shock: Het is voor het goede doel zullen we maar zeggen…

Wij blijven overigens gewoon in huis zitten tijdens het leggen van de vloer, dus de verwarming zal aan staan. Wellicht dat dat het drogen enigszins zal helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu