Lichtschakelaar vervangen door stopcontact, met behoud licht

Aat17

  • #1
Hallo,

Graag zou ik de schakelaar van het lichtpunt vervangen door een stopcontact. Wel wil ik het lichtpunt van stroom voorzien, hier zit namelijk een smartlamp (Philips Hue) in, die via de wifi geschakeld wordt. Wat heb ik hiervoor aan draden nodig en hoe kan ik dit aanpakken? Ik heb de stitatie achter de lichtschakelaar nog niet bekeken, welke kleur draden er zitten. Ik woon in een nieuwbouwhuis uit 2017, dat is misschien ook handige informatie :wink:
 

CV__

  • #2
Blauw en geelgroen erbij trekken vanaf de centraaldoos.

Of mooier; doos erbij maken.

Lampen via wifi... moet er niet aan denken..
 

Ambidexterity

  • #3
CV__ schreef:
Lampen via wifi... moet er niet aan denken..
Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik heb bijna het hele huis draaien op het merk waarover de TS eerder schreef. Alleen het washok en de garage niet, daar heb ik gewone LED.

Ik ben er zeer content mee en ik heb ook verschillende programma's ingesteld voor als ik op vakantie ben.

@Aat17, Net wat CV__ al schreef, je moet zorgen dat je er een bruine, blauw en een aarde draad hebt. De zwarte draden heb ik verwijderd.

Het nadeel van die grondplaat van de afstandsbediening is dat deze net niet breed genoeg is om het doos gat af te dekken, hier hadden ze wel beter over na kunnen denken. Ik heb een tekening gemaakt die iets groter is met gaatjes daarin om vast te kunnen schroeven aan de doos. Vervolgens heb ik die tekening met een laser machine gesneden in 5mm dik plexiglas, dit aan de achterzijde geplakt met witte folie, gemonteerd en daartegen de grondplaat. Ziet er vet en netjes uit.
Anders zweeft die afstandsbediening overal en nergens.

Maar je kan de boel ook goed bedienen met alleen je telefoon natuurlijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu