Lewis vloer in keuken aanbrengen

Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste,

In mijn keuken ligt een houten vloer. Omdat ik hier marmer op wil leggen met vloerverwarming als bijverwarming (er hangt al een radiator en ik heb een groep over op mijn verdeler) wil ik de houten platen verwijderen, hierop lewis platen leggen. De balken zijn in goede conditie dus die blijven liggen.

Nu zit er ergens redelijk in het midden van de keuken een luikje met daaronder wat waterkraantjes, op het luikje staat geschreven " aftapkranen" of iets wat erop lijkt (praktisch onleesbaar door ouderdom) zie deze foto
44583_DSC_0203_1.jpg


Ik heb echt geen idee wat die kranen daar doen en ik zou dus ook het liefst hieroverheen beton gooien. Maar krijg ik daar later geen gezeur mee? Ik bedoel, kan het ooit gaan lekken o.i.d.?

Ook zit er bij de voordeur de watermeter. (ja, mijn voordeur zit in mijn keuken). Hier wil ik wel een luikje houden alleen het gat wil ik iets verkleinen, momenteel ziet dit er namelijk zo uit:
44583_DSC_0205_1.jpg


Aangezien de watermeter volgens mij eigendom is van het waterschap (whatever) vraag ik me af of ik me heb te houden aan minimale maten voor deze opening (voor als de meter bvb ooit vervangen moet worden).

Ik wacht met spannign op jullie antwoorden!
 
De afsluiters/aftappers moeten uiteraard wel bereikbaar blijven voor werkzaamheden aan je waterleiding/vervanging/onderhoud. Onder de keuken vloer zou ik ze dan wel verwijderen en verplaatsen naar de put bij de watermeter. Dit luik moet uiteraard groot genoeg blijven hier werkzaamheden aan te kunnen verrichten.
 
Dus ik kan deze kraantjes ertussenuit zagen.
Dan voor elke buis (kraan) een aparte leiding leggen naar de put bij de voordeur, daar een nieuw kraantje en dan weer een leiding terug. Daar weer koppelen op de oude buis.
Ga ik dan geen problemen krijgen met het vastzetten van de koppelingen, in de zin van - misschien is het materiaal te broos waardoor ik lekkage ga krijgen?
 
Als alles al behoorlijk is aangetast: nieuwe leidingen in mantelbuis leggen. EVt. kunststof slangen; polyethyleen.
 
Ik ga komende week de bestaande vloer eruithalen.

Verleggen van de waterkraantjes.

Het op de juiste plaats brengen van waterleidingen en gasleidingen t.b.v. nieuwe keuken.

Daarna lewisplaten erop leggen.

Zal jullie op de hoogte houden, tot zover bedankt voor de adviezen.
 
Binnen een week hoop ik het beton erin te kunnen gooien.

Een kameraad van me gaat hierbij helpen maar het is geen rekenwonder en ik zelf weet ook niet hoe ik moet bepalen hoeveel beton erin moet.

Oppervlakte zo'n 16 m2.
Ik wil de betonlaag zo minimaal mogelijk houden, dus 3,5 cm boven de bovenste ribbel van de lewisplaat.

Mengverhouding is 1-2-3, maar wie o wie kan mij vertellen hoeveel cement, grind en metselzand ik in huis moet halen zonder tekort te komen?

Alvast ebdankt!
 
Geweldig meneer, bedankt!

Na enig rekenwerk kom ik voor 16 m2 bij een dikte van 4cm op het bovenste stuk profiel op 0,64 kuub.
Omdat ik zeker niet te weinig wil hebben en de groeven van het profiel ook gevuld zullen worden rond ik dit naar boven af, 0,75 kuub.

Dan kom ik op de volgende optelsom (kan iemand valideren dat dit juist is?)
250kg cement
500kg zand
1.000kg grind


Tijdens het verwijderen van meerdere vloerplanken kwam ik steunbalken tegen die zacht (rot ) zijn. Ik denk er dan ook over na om alles eruit te halen, en de ruimte te vullen met zand. Hieroverheen bouwfolie. Dan piepschuim tempex platen. Ik zal dan nog voor bewapeningsnetten moeten gaan zorgen.
Welke betondikte raden jullie mij aan voor bovenstaand verhaal?
 
Als je lewisplaten toepast, lees dan eerst even de informatie van de fabrikant. Hiervoor mag je namelijk geen standaardbeton met grind tot 32 mm toepassen, dat is veel te groot.
Als je kiest voor een vloer op zand dan beton van ongeveer 10 cm dik. Maar besteed wel veel aandacht aan het zandpakket. Is de bodemgesteldheid bijvoorbeeld wel goed voor een vloer op zand?
 
Wat zou er bijvoorbeeld mis kunnen zijn met de bodemgesteldheid?

Vorig jaar in augustus is er ook zo'n vloer (beton op zand) in mijn woonkamer gekomen. Dat heb ik toen samen met een aannemer gedaan.

Aangezien dat ook goed ging wilde ik het dit keer zelf doen. Mijn keuken ligt naast de woonkamer, dus de bodem zal niet veel afwijken van wat er in de woonkamer lag.

Toch blijf ik nieuwsgierigig naar het verhaal "bodemgesteldheid". Bedoelt u hier misschien mee of het een drassige grond betreft?
 
In bepaalde gebieden in Nederland kun je geen vloer op zand maken in verband met de bodemgesteldheid. De draagkrachtige laag bevindt zich dan bijvoorbeeld pas op 10 meter onder maaiveld. In die situaties moet er geheid of geboord worden met daarop funderingsbalken.. Dat is bij jou dus niet aan de orde.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan