Lekkende WC - Platte rubberen ring

Catten

  • #1
Hallo, wie kan me helpen. Wij hebben 3 jaar geleden een nieuw huis gebouwd: In de bezoekers WC kozen we een "standaard WC" uit het sortiment van de bouwfirma (dus een goedkope allicht) met een soort standaard spoelmechanisme met spaartoets. Voor de badkamer echter een Starck 2 van Duravit. Beiden geen inbouw maar traditionele WC's (omdat ik - misschien onterecht ? - schrik had voor eventuele latere problemen en hoe er dan nog aan het reservoir aankunnen).

Nu blijkt de bezoekers WC al enige tijd het water uit het reservoir te lossen in de pot, met het gevolg dat de reservoir steeds bijgevuld wordt. Met de Duravit WC hebben we geen probleem. (ik vind nergens op het internet informatie omtrent hoe hun mechanisme technisch in elkaar zit dus waarom die beter functioneert is mij een raadsel).

Omdat we de WC's op regenwater voeden, gaat de pomp steeds in gang als de bezoekers WC staat te lekken en bijvulling binnenneemt, wat voor de zenuwen niet te harden is. Resultaat -> de watertoevoer toedraaien en dus moeten we nu de rosettenkraan steeds opendoen als we naar de WC gaan en na het flushen weer toedoen. Gevolg : bezoekers vermijden natuurlijk, of ze naar de badkamer sturen. Maar dat kan natuurlijk niet blijven duren.

Nu kon ik natuurlijk gewoon een vervangingsmechanisme bij de bouwmarkt gaan halen, maar ben bang dat het ofwel niet de oplossing is, of dat het met eenzelfde technische oplossing toch na enige tijd terug op hetzelfde gaat uitdraaien.

We hebben al alles geprobeerd : reservoir ledigen en reinigen, gevoeld aan de rubberen ring die de dichting moet verzorgen maar die is nog soepel en proper, het vlak waartegen dat er moet gedicht worden is ook proper, en toch lekt het. Wat kan ik nog proberen ?

Zijn er geen andere mechanismes op de markt dat een grotere zekerheid bieden tegen doorlekken dan gewoon een platte rubberen ring, bv een konische of bolsluiting ? Dat vind ik echter nergens te koop en misschien ligt het aan mijn onkunde te denken dat dat beter zou werken.

Wie kan me een tip geven wat ik nog kan doen ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Hallo
ga maar gewoon die onderste rubberring vervangen en de flotteur vervangen dan heb je alles direct op gelost
 

Xr8

  • #3
Waarom laat het reservoir water door? Komt dit omdat de afsluiting onderin de bak niet goed is, of blijft de vlotter hangen, en loost het water via de overloop.

Van de bekende merken zijn deze onderdelen verkrijgbaar, of dit van de bouwmarkt merken ook zo is weet ik niet. Een vlotter is in ieder geval wel te vervangen door een universele. Let wel op dat er 2 maten in de handel zijn, nl 3/8 en 1/2 de laatste zit vaak in duobloks.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
@Xr8 bedankt voor de uitgebreide uitleg van de topic antwoord :mrgreen:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Plaats ook een filter in de regenwatertoevoer.
 

Catten

  • #6
Heb nu eindelijk dat ding gedemonteerd, en wat bleek, de rubberen dichtingsring onderaan was gewoon niet helemaal rond, ttz het gat was niet helemaal in het midden gemaakt, waardoor ze in bepaalde posities tegen een paar steunbenen van het mechanisme sleepte en niet goed kon dichten. Na even losmaken van de dichting, en de meer uitstekende delen af te snijden, zodat de dichtende oppervlakte overal even breed werd, lekt ze niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu