Lekkende verzamelput riool in kruipruimte

RdeGeus

 • #1
Kan iemand mij advies geven hoe ik het beste een lekkende riool verzamelput/bak kan repareren?
Dacht eerst dat het lekte bij de verbinding tussen de HWA Gres buis(denk ik?) en de bak. Maar toen ik dichterbij keek zag ik dat water aan de voorkant van de bak tussen de verschillende lagen door sijpelt. Ik heb ergens anders in een forum post tips gelezen dat je lekkende gres buizen ed. kunt dicht smeren met sneldrogend cement. Maar weet niet of dat in deze situatie een werkbare optie is. Ook omdat het water niet uit een duidellijke scheur druppeld.


Een kennis vermoed dat binnenkant van de vergaarbak een waterdichte lining heeft gehad die versleten is en dat dat de oorzaak is dat hij lekt/poreus is.

Ik ben zelf niet zo handig (en heb lichte asthma) maar ik zit door chronische klachten al een paar jaar in de bijstand. Dus ik denk niet dat ik het geld heb om een professioneel bedrijf in te huren om het probleem op te lossen. Maar ik heb ook geen idee hoe dit anders opgellost zou kunnen worden, en op wat voor bedrag ik dan moet rekenen. Dus als iemand hier een globaal idee van heeft dan hoor ik het ook graag.

Alvast bedankt voor de hulp

Muur onder Verzamelput 1.jpg Muur onder Verzamelput 2.jpg Onder HWA pijp.jpg Voorkant Links Onder.jpg Voorkant Links.jpg Voorkant Rechts Onderkant 2.jpg Zijkant Rechts Onderkant.jpg IMG_20191129_135700.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  hoe mag ik de laatste foto zien loopt die gietijzeren buis van plafond?
  Hoe ziet het van boven uit
   

  RdeGeus

  • #3
  Nee, dit is de pijp die horizontaal naar een HWA put in de tuin loopt. De bovenkant van de bak is ook de bovenkant in die foto (alleen was de telefoon iets scheef gehouden).
  De bovenkant is overigens droog. Al het wittecement in die foto is droog en bevat geen scheuren (De grijze streep aan de linkerkant die er vertikaal overheen loopt en die horiziontale halve cirkel boven de plaats waar de PVC buis de bak in gaat, zijn stof raggen)

  U weet zeker dat de HWA een gietijzeren buis is en niet een gres buis?
   

  Marcn.88

  • #4
  Als ik dit zo bekijk zal ik zeggen dat het hele gebeuren kwa riool op de foto aan vervanging toe is.
  Zon put krijg je nooit meer fatsoenlijk dicht voor een langere tijd waardoor de gietijzeren buis wegroest en ook gaat lekken en het probleem alleen maar erger word
   

  RdeGeus

  • #5
  Tsja, zoals ik al zei ik zit in de bijstand dus ik kan geen €1000 euro uit m'n mouw schudden om het geheel te laten vervangen. En ik ben niet zo heel handig, ook vanwege mijn chronische gezondheids problemen dus zelf vervangen zie ik ook niet zitten, ik zou niet weten hoe ik daaraan zou moeten beginnen. Vandaar mijn dilemma.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Probeer het bij de gemeente voor elkaar te krijgen dat zij het betalen, gooi het daarbij ook op uw gezondheid.
   

  RdeGeus

  • #7
  Bij welke afdeling van de gemeente zou ik dat dan kunnen proberen? Via het stadskantoor? Of bedoeld u via de sociale dienst?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ik ben niet zo thuis bij de gemeente maar je kunt het waarschijnlijk wel vinden op de site van de gemeente, anders even een belletje naar de receptie plegen.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #9
  Als er al een mogelijkheid is, dan zal dat onder de bijzondere bijstand vallen.
   

  RdeGeus

  • #10
  In ieder geval bedankt voor de tip.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu