Lekkende kunstof CV leidingen in betonnen vloer

Richard123

  • #1
Ik woon in een nieuwbouwwijk uit de negentiger jaren in Amstelveen.
De kunststof CVleidingen zijn indertijd in de beton vloer plaatst.
Helaas is er nu lekkage.
Onze CV specialist heeft inmiddels een verdeler vervangen omdat we daar lekkage zagen.
De lekkage is in eerste instantie inderdaad gestopt maar 4 weken later kwam er water uit de dekvloer naar boven en trok mijn parket krom.
De verdeler is nu droog dus het lijkt erop dat er een kunststof leiding lekt.
Er liggen vermoedelijk meerdere leidingen naast elkaar in die dekvloer.

Ik lijk nu te moeten kiezen uit de volgende opties:

1- Breken, en repareren; dat geeft veel schade (Parketvloer!)en het is maar de vraag of het lek wordt gevonden.
2- Als we de lekke leiding weten te vinden (hoe?) zegt de loodgieter een nieuwe pijp door het beton te kunnen trekken door de oude leiding eruit te trekken en er meteen een nieuwe achteraan te trekken. Loodgieter gaf geen garantie op succes (en leek nonverbaal dit eigenlijk zelf ook niet zo'n goed advies te vinden).
3- Nieuwe leidingen te leggen in de kruipruimte van mijn huis en de oude leidingen dus maar te laten liggen. Ik weet nog niet wat dat gaat kosten en of dat niet veel warmteverlies gaat geven.
4- Iemand nog een ander idee?

Ik vraag me af of iemand op dit forum al een soortgelijk probleem aan de hand heeft gehad en hoe dit toen is opgelost.
Alvast bedankt voor de hulp.

Richard
 

Beo

  • #2
Ik heb een aantal weken geleden een demonstratie gezien van een zeer fijngevoelige infraroodmeter waarmee oa ook lekkages opgespoort kunnen worden zonder te breken. Deze meters zijn duur (duizenden euro's), je zou eens kunnen zoeken naar een gespecialiseerd bedrijf hierin.
Informeer ook eens in de verzekeringsplis of zij meebetalen en indien ja of de verzekering met gespecialiseerde bedrijven contracten heeft afgsloten.
 

Richard123

  • #3
Beo dank voor de tip, heb je mischien wat meer concretere informatie over deze meter bijv fabrikaat, typenummer of het bedrijf wat de demo organiseerde?

bvd Richard
 

Xr8

  • #4
Er is een merk FLIR welke warmtecamera's maakt, echter reken op een leuke middenklasser auto wat dit kost.

Zoals al aangegeven schakel de verzekering in, die hebben veel contact met gespecialiseerde bedrijven die dit soort metingen kunnen uitvoeren.

Verder is het niet onmogelijk een nieuwe slang erin te trekken, er is een systeem waarbij de kunststof leiding in een ruime mantelpijp zit.

Als de mantelpijp onbeschadigd is dan is het prima mogelijk er een nieuwe (14mm) kunststofleiding in te trekken, heb dit zelf meerdere malen gedaan bij doorboringen.

Succes.
 

Gekske

  • #5
Klein advies over de 'verzekering' en zijn expert een loodgieter (of ik zelf) had bij het monteren van een nieuwe kraan de aansluiting in de muur gebroken (gesoldeerde verbining kan breken bij demontage van de s-koppeling) waardoor er vocht in de bijkeuken en keuken naar boven kwam. De expert /specialist (ingeschakeld door de verzekering) kwam met een vochtmeter en zei dat na de halve keuken gesloopt te hebben het van de put van buiten kwam. Daar kwam de loodgieter al aan rennen snel de put uitgegraven en jahoor daar was het euvel een kapot verloop (waarschijnlijk bij het eruit halen kapot gebroken) put dicht gestort en wat denk je....? Helaas was ik niet thuis om ze tegen te houden Het hielp niet, toch maar even bij de kraan gaan kijken en tsja daar was het werkelijke euvel. Alles is wel betaald maar totaal niet naar tevredenheid en zelfs ik als doe-het-zelver kan het netter en beter. Laat de verzekering je parket vergoeden en de reparatie maar ik zou wel voor de optie onder in de kruipruimte gaan.
 

Kloek77

  • #6
Optie 2 lijkt me geen onzin, als aangegeven wordt dat dit kan zullen de leidingen in mantelbuizen liggen.
Bij lekkage zal er dan water in de betreffende mantelbuis staan, het zou dan mogelijk moeten zijn te vinden welke het is.
Als de verdeler lek was kan deze ook in de mantelbuizen gelekt hebben, en is de cv leiding zelf misschien niet lek.
 

Richard123

  • #7
Beste klussers, dank voor de adviezen en tips; goed te weten dat er meer mensen met hetzelfde probleem hebben geworsteld.

Ik ben deze week bezig geweest om een loodgieter te vinden, maar dat valt behoorlijk tegen: de meesten hebben pas volgend jaar tijd.

Dus ik denk dat m'n verwarming tot 2009 blijft lekken want zelf durf ik hier echt niet aan te beginnen.

Groet, Richard
 

Michiel_H

  • #8
Wat Kloek zegt is goed mogelijk. Door het lekken van de verdeler is er water tussen leiding en mantel gelekt. Dat komt er nu ergens weer uit. Je zou dan kunnen proberen om vanuit boven (of waar deze leiding met mantel begint) een compressor tussen slang en mantel te laten blazen. Als het goed is dan komt er dan water uit de mantel bij de verdeler.
 

Sinterklaas

  • #9
Ik zou eerst maar eens even kijken
of de waterdruk op de meter ook gaat wijken....
 

Richard123

  • #10
Michiel_H ;
Jouw tip zou wel eens de gouden tip kunnen zijn om uit te vinden welke leiding lekt! Dan kan ik die afsluiten.
Ik heb geen compressor, maar een stofzuiger met blaasstand; ga ik vanavond meteen proberen!

Sinterklaas, terechte opmerking, maar helaas de druk daalt langzaam dus dat bevestigt mijn vermoeden dat er een echte lekkage is en niet water wat er nog lag.

Richard
 

Plumber

  • #11
Om te beginnen is t heel vervelend als er een lek in de vloer zit en is het idd moelijk om zoiets op te lossen maar er zijn wel manieren voor

de manier die uw loodgieter voorstelde om een nieuwe leiding te trekken dmv de oude leiding eruit te halen zal niet lukken aangezien de mantel geribbeld is en het op blijft stropen

er bestaan wel gespecialiceerde bedrijven in het zoeken van lekkage,s zoals bijvoorbeeld (merk verwijderd, zie ook forumregels, mod) maar dit is niet goedkoop echter zijn zij wel ZEER nauwkeurig en kunnen zij tot op enkele centimeters nauwkeurig zeggen waar het lek zit

als ik het bij u moest maken (ik ben namelijk zelf loodgieter) dan zou ik voor de optie gaan om een leiding door de kruipruimte te leggen het is echter ivm luchtophoping wel aan ter raden om de leiding aan de vloer op te hangen en niet over de grond te laten lopen verder is het ook niet verkeerd om uit voorzorg de leiding te isoleren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu