Lekkende flexibele slangen op t-stuk

FrankvdB

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig met het installeren van 2 wastafelkranen. Om de leiding te splitsen heb ik 2 t-stukken gebruikt. Als ik nu de (verlengde) flexibele slangen hierop rechtstreeks op het schroefdraad aansluit, heb ik lekkage. Ik heb geen teflon gebruikt, maar wel het rode ringetje aan de binnenkant bij de flexibele slang.

Wat gaat hier verkeerd? Alle 3 flexibele slangen lekken dus bij de omcirkelde t-stukken. De bouwmarkt gaf overigens aan dat deze aansluitmethode mogelijk zou moeten zijn.. Nou, niet dus.

Alvast bedankt!


 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
De T-stukken zijn knel-T stukken, ondanks dat de wartel wel past zijn deze niet geschikt voor vlakdichtende koppelingen.

Oplossing: Stukje buis van 12 mm in de T-stukken steken, en daar een puntstuk op zetten. Vervolgens de slangen zonder teflon op de puntstukken monteren.

Kijk maar goed, dit puntstuk heeft een vlakke rand, en jou t-stukken zijn scherp en dichten dus niet af op het fiber.
 

FrankvdB

  • #3
Hallo Hessie. Dank voor je snelle reactie. Ik wou je al gaan vragen waarin precies het verschil zit. Je geeft het antwoord al, duidelijk. Dit antwoord kon ik nergens vinden. Fijn ook die 'vakmensen' van de bouwmarkt :-|
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als het verschil alleen de platte rand is, dan is een knel T-stuk toch ook vlak te vijlen, een vaste hand is dan wel vereist.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Als je m goed recht en vlak weet te houden, zou dat moeten werken inderdaad!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Ik heb dat laatst ook uit nood gedaan, omdat ik geen andere koppeling in de bus meer had liggen, en aangezien de dichtst bijgelegen bouwmarkt 20 km verder, had ik geen zin om even snel op en neer te rijden.
Maar dan moet de rand inderdaad wel recht zijn, anders gaat het lekken, of je draait het rubbertje kapot.

Ik had het op op een schuurschijf gedaan op de flex, dat gaat wat sneller.
 

FrankvdB

  • #7
Er zitten nu puntstukken tussen en het dicht goed af. Dank voor de reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu