Lekkende cv leidingen in beton, geen kruipruimte

Trouschka

 • #1
Graag jullie advies over wat te doen: na teruglopende druk in de cvketel en alle checks op de ketel te hebben laten uitvoeren, is er een infraroodmeting gedaan en blijkt er een fiks lek in de leidingen onder de parketvloer in onze woonkamer te zitten.
Op dit moment merken we buiten het feit dat we de ketel erg vaak moeten bijvullen niets aan die vloer. Er is geprobeerd om nieuwe leidingen "door de oude heen" te trekken, maar dit is mislukt.
Omdat we geen kruipruimte hebben, is nu de enige manier de vloer open te breken.... Mijn vraag is nu: moet dit dan overal waar de lekkende leidingen heen zouden kunnen lopen (in ieder geval lopen de leidingen van 3 radiatoren -in woonkamer, hal en toilet- langs het punt waar de lekkage lijkt te zitten) of zijn er andere mogelijkheden?
En hoe regel je zoiets met je opstalverzekering? Geen schade geen geld is het nu... maar als alle vloeren open moeten, is er toch wél sprake van schade??
Ik lig wakker van deze ellende, dus als iemand ons kan helpen met goed advies, graag! :shock:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  Is de leiding niet bovengronds te realiseren, en de oude af te koppelen, anders word het een fiks sloopwerk/herstelwerk.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De meeste verzekeringen sturen een expert om te kijken wat er gebeuren moet om verdere schade te voorkomen/beperken, zij hebben er belang bij dat de schade niet verder oploopt door b.v. een complete vervanging van de parketvloer te voorkomen, dat is nl. wel schade voor hen.
  Hou er rekening mee dat de buizen in mantelbuizen kunnen zitten en het water op een heel andere plek gaat lekken dan op de kapotte plek.
   

  Xr8

  • #4
  Als je een uitgebreide verzekering hebt dan zijn onderzoekskosten en gevolg schade gedekt. Maw als de vloer open moet ten behoeve van het onderzoeken dan is dat verzekerd. De daadwerkelijke reparatie is niet verzekerd. Vaak zijn dat echter niet de kosten.

  Voordat je iets gaat doen verzekering bellen en foto's maken.

  Succes.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu