Lekkende aan en afvoer radiator.

Kwillem

  • #1
Beste klusser en vakmensen.

Ik heb zojuist mijn verwarming in de badkamer aangesloten. Maar zowel aan de aan af afvoer lekt het. Vreemd genoeg niet bij de nieuwe kniekoppelingen die ik net boven het stuk op de fotos. ik heb de moeren op de foto al een keer losgehaald en opnieuw aangedraaid. Zit niet veel meer in om ze nog vaster te zetten zonder dat er iets kapot gaat.

Er zit geen teflon om maar dat zat er in de oude situatie ook niet. Overigens zat het pijpje bij de kiestukken losser voor het aandraaien dan dat het bij de aan en afvoer van de verwarming zat. Vind het ook vreemd dat het dan daar gaat lekken.

Wat moet ik nu doen? Kan ik er iets tussen doen? krijg het idee dat het lekt tussen de messing ring en het pijpje in de moer.

Bvd WillemK

20210915_134016.jpg 20210915_134027.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wat voor materiaal is de buis?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Heb je wel de knelringen vervangen?
En zit de leiding ver genoeg in de koppeling?
 

Kwillem

  • #4
ik kon het makkelijk doorhalen met een simpele pijpensnijder. Denk messing of koper, alleen heeft het een andere kleur. De lichtkleurige buis werd gebruikt voor de afvoer van het water. Maar deze gaat ook boven het plafond in. Ingezoemd kan ik zien dat waar die het plafond uitkomt ook deze buis gebruikt is. ik heb bij de afvoer een stukje buis weg gehaald van de oude situatie en dat gebruikt in de nieuwe situatie. uiteraard niet het begin stuk maar een stuk in het midden.

20210915_141420.jpg 20210915_141435.jpg
 

Kwillem

  • #5
Peter op de buis na is alles nieuw. Nieuwe koppelingen en nieuwe messing knelringen die meegeleverd werden.
En ja ik heb de buis zo diep mogenlijk er in gedaan. de afvoerende kant zelfs nog losgehaald omdat ik daar ook al over twijfelde.
 

Robinsl

  • #6
Als je de moeren niet nog vaster kan zetten heb je ze te strak aangedraaid. Je hebt dan een nieuwe stukje pijp nodig om het opnieuw te monteren.
 

Kwillem

  • #7
Hey Robin,
Ik heb zojuist bij de afvoerende kant een blokje tussen de radiator en de moer gezet. zodoende draaide de afvoer niet meer mee met het aandraaien. Voor nu is het grootse gedeelte van de lekakge voorbij. Maar de moeren zitten nu zo vast dat dat nooit de bedoeling kan zijn. Ik hou het even in de gaten en mocht het weer gaan druppen haal ik alles eraf en ga een nieuwe buis en missing ringen halen.
 
  • Like
Waarderingen: Robinsl

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
Als de buis van koper is, dan de verf eraf schuren tpv de knelring.
 

Fmrama

  • #9
Is de gebruikte knelring wel geschikt voor de aansluiting op de cv?
Moet daar geen tapse knelring in?
 

Kwillem

  • #10
Die was er bij geleverd Fmrama, het was een complete set.
En je zou het haast denk maar het is geen verf Rola.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #11
Dan is het dus geen koper.
Is het wel 15 mm buis?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu