Lekkende 110mm standleiding, oplossing...

Stuart

 • #1
Vandaag lekker gedoucht en bij benedenkomst een waterplas in de gang. Na enig speurwerk blijkt de standleiding te lekken daar waar de vertikale pijp overgaat in een gelijmde bocht. De bocht zit, hoe kan het ook anders in de betonvloer en is dus nagenoeg niet te vervangen. Ik kan echter de binnenzijde van de lekkende pijp vanaf de bovenzijde bereiken. Weet iemand een goede kit waarmee ik de naad vanaf de binnenzijde kan afdichten of is dit alleen maar tijdelijk en zal het weer gaan lekken naar verloop van tijd. Misschien weet iemand een oplossing om dit lekkende probleem de kop in te drukken. Misschien iets aan de binnenzijde verlijmen ofzo :?: :?: Elke hulp-advies zeer welkom!!!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Drogen, schuren en ontvetten. Dan een bitumeuze kit over de lekkende plek (rand? sok?) leggen, laten drogen en met een goede tape omzwachtelen. Nee heb je, ja kan je krijgen!
   

  Stuart

  • #3
  Het probleem is dat ik vanaf de buitenkant nagenoeg de lekkende mof niet kan bereiken maar wel vanaf de binnenzijde. Vanaf de binnenzijde is de lekkende rand duidelijk te zien/bereiken. Kennelijk heeft men tijdens de bouw de sok/buis niet ver genoeg over elkaar geschoven waardoor na verloop van tijd er een spleet/scheur is ontstaan. Lang leve de nieuwbouw prutsers.
   

  Fiesiekus

  • #4
  Dat snap ik niet. Overigens, na uw nieuwe data, zou ik een stuk pijp eruit zagen en een nieuwe stuk plaatsen m.b.v. 2 schuifmoffen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Wanneer het nieuwbouw is dient de aannemer dit op te lossen, hij is de hoofdverantwoordelijke.
   

  Stuart

  • #6
  Ik kan de bocht niet loszagen omdat deze in de betonvloer zit. Het enige wat me rest is dan de vloer ruim om de bocht weg te breken maar daar zit ik eigenlijk niet op te wachten. Ik had zelf gedacht om een 100mm lijmsok te bewerken en deze in de pijp te lijmen op de plek waar de lekkage zit. Zou dit kunnen werken met gebruikmaking van goede bruisende-vullende PVC lijm :?: :?: Wat betreft het nieuwbouwverhaal. De woning staat alweer een paar jaar maar mijn ervaring met recente nieuwbouw is dat het vooral snel moet en dat dat altijd ten koste gaat van de kwaliteit!
   

  Fiesiekus

  • #7
  Misschien een tekening, schets of foto va de situatie, incl de betonlaag? Ik kan er nl. niets bij fantaseren.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  U kunt ook proberen het stukje pijp in de bocht te verwijderen, dat gaat als volgt;
  1. zaag een stuk boven de bocht de pijp door.
  2. zaag de pijp vlak boven de bocht door.
  3. met een ijzerzaagblad een sleuf in het stukje pijp in de bocht zagen.
  4. verwarm het stukje pijp in de bocht, pas op, niet te warm en wrik met een schroevendraaier voorzichtig een stukje los.
  5. het stukje pijp regelmatig iets verwarmen en met een tang het stukje pijp als een kurkentrekker opdraaien.

  Met twee schuifmoffen een nieuw stuk pijp plaatsen.
   

  Xr8

  • #9
  Als de buis er een stukje inzit, is het dan niet mogelijk een reparatie mof 110 in dit stukje buis te lijmen, de insteek is nu dieper en verhelpt mogelijk de lekkage.

  Als de buis er maar een klein stukje inzit dan zou ik Jan zijn advies opvolgen, wanneer het stukje buis eruit is, er een nieuw stuk inlijmen wat wel vergenoeg erin zit. Zit er een expansiestuk in de leiding? Zo nee dan zou ik deze er gelijk inzetten, hierdoor kan nl best het probleem zijn ontstaan. Met behulp van dit expansiestuk kunt u de leiding meestal wel weer inelkaar krijgen, schuifmoffen zijn dan niet nodig.

  Let op met schuifmoffen in staande leidingen, mijn ervaring is dat ze na verloop van tijd wel eens zakken, met het gevolg dat de buizen uitelkaar gaan, dit is te verhelpen door een beugel onder de sok op de buis te monteren.

  Succes.
   

  Stuart

  • #10
  Ik begrijp er helemaal niets van. Ik heb gisteren de gestorte zandcementvloer/betonvloer grotendeels weggekapt om het T-stuk/gelijmde bocht en wat blijkt; vooralsnog geen lekkage meer. Ik wil niet te vroeg juichen maar.................... :lol:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu