Lekkend toilet vlotterkraan los

Ell

  • #1
Er blijft water druppelen in de pot, al het mogelijke gedaan wat je zonder gereedschap kan doen. Nu wilde ik het leertje vervangen in de vlotterkraan (zeg ik het goed?) Vol goede moed en gereedschap de toilet in. Hoekstopkraan dichtgedraaid, moertje losgedraaid (die buiten het reservoir zit), maar dan? Ik dacht nu krijg ik de vlotterkraan wel los, maar helaas. Nog aan debuitenkant zit een plastic witte ring, die ik niet los krijg, zit naar mijn idee ook geen schroefdraad op. Hoe krijg ik de vlotterkraan los. Ik heb een tekening gemaakt van de situatie, er staat een pijl bij dat witte 'ding' wat ik niet loskrijg. Ik heb het vanaf boven af getekend. Ik weet niet of de tekening duidelijk is, maar dat zie ik zo wel.

Groet Ell
 

Fiesiekus

  • #2
Om het leertje te vervangen moet de wartel aan de binnenzijde losgedraaid worden; het mechanisme zelf hoeft (nog) niet verwijderd te worden.
 

Ell

  • #3
Dankje wel Fiesiekus

ben vanmorgen bij praxis geweest, wilde toch de hele vlotterkraan vervangen, zag er één liggen voor 12,95€. even daar hulp gevraagd (ik had die oude mee genomen) Bleek dat het niet de goede vlotterkraan was, de mijne was/is een oud model. ze hebben netjes even met de fabrikant gebeld, type nummer doorgegeven etc. Als ik een digitale foto zou sturen zouden ze kijken wat ze voor mij konden doen. Toen zei die man bij de praxis: ik heb nog iets op de reclame tafel liggen, hij liet het mij zien: nieuw reservoir met alles er op en er aan, ook met waterbesparende knoppen er op, zelfde fabrikant als mijn oude, van 50€ voor 25€, ook mij airmiles ingeleverd dus uiteindelijk 22€, (hoge korting doordat het reservoir verkeerd geleverd was, moest in maastricht zijn ipv amersfoort) Dus ik blij naar huis, voor 22€ alles nieuw! Hij zit er al bijna op (niet slecht he voor een meissie)

Fijne dag allemaal en als ik weer met een klusje (is toch een beetje mijn hobby) kom ik hier zeker kijken

groet Ell
 

Fiesiekus

  • #4
Ha, goede berichten! En hij werkt nu probleemloos?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu