Lekkende toilet afvoer

AxelDM

 • #1
Beste klussers,

Gisterenavond stond er plots een plasje water onder de afvoer van onze toilet. We hadden wat gasten over de vloer, veel doorgetrokken.

Onze toiletafvoer werd door de vorige eigenaren nogal bric a brac in elkaar gezet en vooral ingezwachteld met gipsband (zoals bij een gebroken arm). Deze is nu nat en zichtbaar bruin verkleurd.

Zie foto

Vooraleer ik dit demonteer en zonder toilet kom te zitten wou ik toch eens jullie ideeën inwinnen. Ik ben zelf technieker, maar toiletafvoeren zijn voor mij een first-timer.

-Hebben jullie een idee hoe het harde gipsverband er gemakkelijk afkan? Nat maken en afzwachtelen?

-Hebben jullie een idee wat er misschien aan de hand zou kunnen zijn op basis van de foto. Welicht is dit moeilijk te zien door de zwachtel.

Alvast bedankt voor de tips!

0C552D60-86FA-4047-9743-08A0871B2808.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Dit is al een voor nood gemaakte loden afvoer beste is de loden aan sluiting uit de gietijzeren leiding te halen en een nieuwe pvc aansluiting te maken.
  Er zit ook een afvoer op die naar boven gaat die moet ook vervangen worden of halve wegen op pakken zodat onder bij wc alles pvc en nieuw is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu