Lekkage vanuit het platfond en langs de muren

Meneer chan

  • #1
Situatie:
Ongeveer 12 jaar geleden is er een extra etage bijgebouwd bovenop de 2e etage (zie tekening). Sinds enkele jaren hebben we geregeld lekkage problemen vanuit de plafond c.q. langs de muur op de 1e en 2e etages. Dit gebeurt alleen wanneer het heel hard of langdurig regent en waait.

Volgens loodgieter nr. 1 lag het aan de hemelwateropvang put die vervangen moest worden omdat deze het regenwater niet goed afvoert. Maar na vervanging speelt het probleem nog steeds.

Volgens loodgieter nr. 2 lag het of :
a). aan de afvoergoot van de buren (zie foto2 en 3- linker deel is ons dak) dat wanneer deze volloopt, dat het water eventueel via de scheidingsmuur bij ons langs de binnenmuur naar binnen sijpelt, of
b). dat de lekkage veroorzaakt is door de leidingen binnen in de muren (breuk, barst, etc in de leidingen).

We vermoeden zelf dat die lekkage inderdaad veroorzaakt is door de lekkende afvoerleidingen die in het plafond van de 2e etage en binnen in de muren zitten.

Mogelijke oplossingen?
Op het dak (zie foto2, 4) zijn er 3 afvoerputten op 3 verschillende plekken. Het regenwater wordt via deze 3 putten afgevoerd langs de leidingen die door de muur en in het planfond van de 2e etage lopen. Het water loopt via deze 3 leidingen uiteindelijk naar de vernieuwde hemelwateropvangput (zie foto afvoer).
1) Muren en plafond openbreken om de lekkende leidingen op te sporen en herstellen. Voor deze oplossing zien we niet zitten gezien het hoeveelheid werk en puinhoop.
2) Alle 3 afvoerputten op het dak goed afdichten. 3 nieuwe afvoergaten langs de hoge dakrand maken met leidingen die buiten om naar de hemelwateropvangput lopen. Waarschijnlijk is een nieuwe laag op het dak aangebracht moeten worden om te zorgen dat het water goed naar de nieuwe afvoergaten kan lopen.

Vraag:
Zou oplossing 2 voor deze situatie de juiste zijn? Zo ja, wat zou hier van de kosten ongeveer zijn door een erkende dakbedekker / loodgieter?
Alvast bedankt voor uw moeite om dit te lezen.
 

Toon

  • #2
Wil je dit zelf uitvoeren?

Over kosten laten we ons hier verder niet uit.
 

Meneer chan

  • #3
Toon schreef:
Wil je dit zelf uitvoeren?

Over kosten laten we ons hier verder niet uit.
Sorry.. ik wou eigenlijk weten of dit een goed uitvoerbare oplossing is en of het veel werk met zich mee brengt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu