Lekkage vanuit douchebak

Majing

  • #1
Hallo,

Gister gedoucht, ik loop de trap af naar beneden (douche is op de 1ste verdieping) en wat zie ik daar; een druppel langs de muur precies op de plaats onder de douchebak. Toen ik net de wc doorspoelde, hoorde ik het borrelen vanuit het douchputje, dit is eveneens het geval als de wasmachine aan het spoelen is...

Heeft er iemand enig idee wat dit kan zijn? Alleen een verstopping of heel veel meer??

Vast bedankt voor de reactie,

Inge
 

Fiesiekus

  • #2
Kan een (beginnende) verstopping zijn. Hoe lopen de rioolleidingen in je huis? Spoelt het toilet wel goed door? Wat voor douchebak heb je?

Om te beginnen ee emmer heet soda-water door de diverse afvoerpunten spoelen.
 

Majing

  • #3
Het toilet spoelt prima door, het water in de douchebak loopt prima weg. Ik heb zelfs in het putje een speciaal ding zitten wat haren opvangt, en die leeg ik ook netjes iedere week.
Hoe de rioolleidingen lopen weet ik eerlijk gezegd niet..

Ik ben bang dat die hele douchebak er zometeen uit zal moeten, zou dat zo kunnen zijn? En weet jij of het vaker voorkomt dat als de wasmachine draait, het putje gaa borrelen?

Bedankt weer.
 

Fiesiekus

  • #4
Dat borrelen kan wijzen op een verstopping. Is dat borrelen recent ontstaan?

Voor 1 druppel hoeft de douchebak er echt nog niet uit!

Misschien is er onder de bakrand een serviceluikje waardoor je bij de rioolaansluiting kunt komen en e.ea. kunt inspecteren.

(Ik denk dat er misschien 2 verschillende probleempjes zijn: lekkage ergens bij de douchebak en het borrelen)
 

Majing

  • #5
Dat het borrelde terwijl ik de wasmachine aan had staan, dat is eigenlijk al wel sinds dat we hier wonen, of vlak daarna. (sinds juli vorig jaar) Maar ja, ik dacht misschien iets van teveel lucht in de afvoer ofzo want het water loopt als je doucht gewoon prima weg.

Hahaha, ja ik heb al allerlei rampscenario's bedacht. Wij hebben een behoorlijk hoge douchebak, daarmee bedoel ik dus met een hoge instap en dan zitten er aan de zijkant tegeltjes gemetseld dus dat serviceluikje zal voor ons wel niet gelden...
 

Fiesiekus

  • #6
Majing schreef:
Wij hebben een behoorlijk hoge douchebak, daarmee bedoel ik dus met een hoge instap en dan zitten er aan de zijkant tegeltjes gemetseld dus dat serviceluikje zal voor ons wel niet gelden...
Dus wel ...............
 

Majing

  • #7
Ow oke! Nou bedankt voor de goeie tip!!

Fijn weekend verder
 

Fiesiekus

  • #8
Nog een laatste tip: controleer of de ontluchting van het riool in orde is; heb zo het vermoeden dat daardoor het borrelen veroorzaakt kan worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu