Lekkage vaatwasser pelgrim gvw955

P. Verstegen

 • #1
Na een storing en het uitbouwen van de vaatwasser blijkt dat ik een lekkage heb. De lekkage zit onder de niveaukamer bij de 3 pijpjes, de rubbers worden omhoog geduwd, waarna lekkage. Na demontage van de niveaukamer en herplaatsing van de rubbers heeft hij het spoelprogramma normaal doorlopen.Bij het proberen van het volledige programma te draaien loopt de vaatwasser vol en komt het water via het overloopslangetje naar buiten richting de lekbak, met gevolg wee storing. Heeft iemand raad voor mij wat dit zou kunnen zijn.
Ik heb al van alles geprobeerd. Ik heb 2 weken geleden wel een stuk oude waterleiding moeten vernieuwen waarna ik veel meer druk heb in de keuken.
m.vr.gr.
Patrick
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  En wat voor fout code geeft deze machine aan.
   

  P. Verstegen

  • #3
  Henk, bedankt voor de snelle reactie. In eerste instantie bij de 1e constatering van de storing vier keer knipperen van het lampje en dan ff niks en dan weer 4x.
  Gisteren heb ik hem na de storing uitgezet en de spanning eraf gehaald.
  Zojuist aangezet, start met leegpompen en het lampje knippert nu 7 keer achter elkaar.
  Hoop je hiermee voldoende te hebben ingelicht.
  Alvast bedankt.
  Patrick
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  De fout codes die hier zo bekend zijn op het forum.

  Pelgrim vaatwassers:
  F2 wil zeggen dat er een lekkage naar de bodemplaat heeft plaatsgevonden.
  F4 is over het algemeen een defecte temperatuur opnemer NTC, een metalen stift met een zwarte onderkant en dunne draadjes eraan.
  foutcode
  E5 Storing in de watertoevoer.
  Controleer eerst of:
  – de waterkraan open staat;
  – het filter in de toevoerleiding verstopt zit;
  – de toevoerleiding is afgekneld.
  E6 Verwarmen met te weinig water.
  E7 Storing in de waterafvoer. Controleer eerst of:
  – de afvoerslang is afgekneld.
  – de afvoerslang verstopt is.
   

  P. Verstegen

  • #5
  Dus Henk, kort maar krachtig, deze foutcodes kunnen allemaal van toepassing zijn op mijn storing? Ok moet dus eerst deze items ff allemaal checken alvorens ik weer verder ga? Ik dacht gisteren eerst aan het waterslot, maar ja hij bracht gewoon water binnen dus. In 1e instantie duwde hij het water eruit onderaan de niveaukamer via een rubber. Gisteren pakte hij water en kwam het water eruit via het overloopslangetje. Dus weer storing ivm water in de lekbak.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Je gaf eerst 4x knipperen =F4

  en later zei je 7x knipperen =E7

  dus die 2 moet je controleren voor zo ver ik weet
   

  Gericom

  • #8
  Er worden hier foutcodes van oudere types (GVW8xx-serie) genoemd, die NIET van toepassing zijn op de GVW5xx en GVW9xx-serie.

  Wel juist:

  7x knipperen is F7 = waterinname storing, flowmeter detecteert geen water,
  flowmeter defect of connector slecht contact

  4x knipperen is F4 = waterafvoer storing, kan oa defecte/vervuilde
  waternivosensor/waterindicator zijn
   

  P. Verstegen

  • #9
  Gericom, bedankt voor je antwoord. Ik heb zojuist een kort programma laten draaien en dit ging tot zover goed. Draai nu een middelmatig programma en dit gaat ook nog tot zover, moet even afwachten of hij ook warm wordt en droogt. Ik heb afgelopen week wel soda in de vaatwasser gedaan, misschien dat dit toch geholpen heeft. We moeten nog maar een uurtje afwachten en dan weten we meer.
  Voor nu alvast iedereen bedankt.
  Patrick
   

  P. Verstegen

  • #10
  De vaatwasser heeft het volledige programma van 90 min. afgewerkt met warm water en drogen op het einde. Bijna op het einde constateerde ik water naast de vaatwasser omdat de zijkant er nog vanaf is. Dit water zou normaal in de lekbak terecht zijn gekomen met als gevolg een storing. Hij duwt het water onder de niveaukamer eruit bij een van de pijpjes ( als je er voor staat de linkse). De rubber wordt omhoog geduwd en daarlangs flipt het water eruit.
  Wat kan hiervan de reden zijn??
  m.vr.gr.
  Patrick
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  Kan je een foto maken hoe dat er uit ziet

  vaak wil er een verstopping zitten zodat het water niet gauw genoeg weg kan
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #12
  Dit toestel heeft geen niveaukamer.
  Het loshalen van het labyrint heet nu waarschijnlijk meer problemen opgeleverd.
  Zorg dat de 3 rubbers eerst onderop zitten en dan pas het labyrint er in zetten.
   

  P. Verstegen

  • #13
  Ff een weekje geen tijd gehad. De afgelopen week sifon en slang en pomp(voorzijde tussen zoutvat en electrisch gedeelte) gedemonteerd en gereinigd, resultaat: alles was bij demontage schoner als bij een nieuwe!
  Alles weer gemonteerd, gestart, als volgt begint hij te pompen, ff later vult het labyrint zich met water en daarna weer storing, begint weer te pompen en knippert weer 7 keer.
  Vanmiddag even de spanning eraf gelaten, zojuist weer opgestart, begint weer zoals hierboven beschreven, maar lekt nu weer water via de rubber onder aan het labyrint bij het linkse pijpje als je ervoor staat. Storingscode is nu 6 x knipperen van het lampje. Het labyrint heb ik de afgelopen week gedemonteerd, nagekeken, de rubbers weer geplaatst en het labyrint weer geplaatst. Iemand een idee?
  m.vr.gr.
  Patrick
   

  Gericom

  • #14
  Rubbertjes insmeren met siliconenvet. F6 en F7 heeft met flowmeter te maken, deze zit links onderin het labyrint. Kan een slecht contact van het stekkertje zijn, of het schoepje draait niet/onvoldoende bij water nemen.
   

  P. Verstegen

  • #15
  Gericom, bedankt voor de snelle reactie. Toen het labyrint gedemonteerd was heb ik eens flink in de gaten onderin geblazen en het schoepje draaide naar mijn inzien toch goed. Ik ga me de flowmeter eens inspecteren, hij is namelijk 2 keer gedemonteerd geweest, wie weet.
  Ik was al aan het zoeken op internet voor een nieuwe flowmeter, als deze leverbaar is. De vaatwasser is toch al ongeveer 8 jaar oud.
  Alvast bedankt.
  Patrick
   

  P. Verstegen

  • #16
  Beste Gericom,
  Kan het zijn dat in de flowmeter het weerstandje kapot is?
  Ik heb zo'n vermoeden, ziet namelijk gebroken uit in het midden.
  m.vr.gr.
  Patrick
   

  Gericom

  • #17
  Het gaat niet om een weerstandje maar een reedcontact. Het is dus een schakelaar.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu