Lekkage pelgrim vaatwasser bij rubberen doorvoer

Jordi1986

  • #1
Beste allemaal,

Heb helaas een lekkage aan onze pelgrim vaatwasser. Een rubberen wanddoorvoer lekte water (af fabriek nooit goed gezeten?) maar het lijkt dat onder deze doorvoer een terugslagventiel zit. Ook lek? Omdat er water naar boven komt door de doorvoer terug in de vaatwasser.
Hoort het water zo hoog te komen of is er meer loos?
Ik hoop dat de foto’s wat duidelijkheid geven.


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Nee hoor dat hoort zo , dat is zo gemaakt om de vaatwasser op hoogte in te bouwen wat te maken heeft met de afvoer op dezelfde hoogte als het waterniveau in de kuip om leeglopen te voorkomen.
Even kijken kijken of het zwarte doorvoer naar de kuip nog in orde is ander even een nieuwe bestellen , doorvoer ontluchting kuip gebogen of zo iets heet het onderdeel.
Dit rubber wordt vaak scheef getrokken door verkeerd beladen van de onderkorf , bv een pan langs de wand schurend.
 

Jordi1986

  • #3
Bedankt voor de goede terugkoppeling, daar was ik net ook achter gekomen met het plaatsen van het onderste rek. Meteen duwde het rubbertje weer scheef door een pan (waardeloze plaats/ontwikkeld). Ik ga op zoek naar een nieuwe doorvoer, nog niet kunnen vinden op de atag site en een nieuw terugslagklep rubbertje voor de ontluchting. Die blijft openstaan en verklaard ook misschien de regelmatige rioollucht in de vaatwasser. Hopen dat de boel los verkocht wordt... (ipv een sifon met terugslagklep à 50€) handigste om Atag direct te bellen? Of betere tips voor onderdelen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu