Lekkage tussen ruit en glaslat

Msuijkerland

  • #1
Ik zal mijn probleem proberen uit te leggen.

In mijn woonkamer heb ik een groot draai/kiep raam van 1300 breed bij 1700 hoog. Boven dit raam zit een vast kleiner raam van 1300 breed bij 600 hoog, allebei is dubbel glas. Nu heeft het de laatste dagen flink geregend en nu zag ik zojuist, terwijl het al de hele dag droog is, dat er aan de binnenkant (dus in de woning) druppels tussen de glaslat en de ruit door komen. De ruit zelf is niet lek.

Als de druppels beneden bij de onderste glaslat komen verdwijnen ze tussen de lat en de ruit, waarheen geen idee.

Het is op te lossen door de ruit binnen af te kitten rond de glaslat, maar nu weet ik nog steeds niet waar dat water vandaan komt.

Ik heb echt geen flauw idee waar dit water vandaan kan komen.

Iemand een idee??
 

Fiesiekus

  • #2
Kan ook van vochtdoorslag door de buitenmuur komen. Het water komt dan op het kozijn terecht als daar geen goede waterkering zit en kan verder naar binne lopen.

Hoe oud is het huis, het kozijn?
 

Msuijkerland

  • #3
Het huis is gebouwd tussen 1890 en 1900, is niet exact.

Gevel is door de vorige bewoners helemaal opnieuw opgetrokken uit gele zandsteenachtige baksteentjes met knipvoeg, nieuwe kozijnen(hardhout) en dubbel glas. Bij mijn weten was dat in 2003 gedaan. Er zit aan de buitenkant ook geen lood boven het kozijn ingevoegd wat er bij de andere ramen wel zit.
 

Fiesiekus

  • #4
Zou de oorzaak kunnen zijn.
 

Testalamuta

  • #5
Wanneer dit niet door het lood veroorzaakt wordt

kan kitten een oplossing zijn om de toonbare gevolgen op te lossen, maar je moet het vocht zo ver mogelijk naar buiten tegenhouden, zorgen dat het water aan de buitenzijde niet meer tussen het latje kan doorlopen is dus een beteren mogelijkheid!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu